След като снощи по Панорама на БНТ премиерът Николай Денков

...
След като снощи по Панорама на БНТ премиерът Николай Денков
Коментари Харесай

Денков с втора покана към зърнарите

След като нощес по Панорама на Българска национална телевизия министър председателят Николай Денков сподели, че зърнопроизводителите са му пратили писмен отвод за среща през днешния ден, той насочва втора покана към зърнарите.

Тази заран пред публицисти Денков удостовери поканата си към организациите в земеделието за разговор по съответните проблеми в бранша.

„ Пътят е явен – това е пътят на договарянията. Трябва да седнем на масата, с цел да обсъждаме съответно бранш по бранш, артикул по артикул какви са проблемите “, уточни акад. Денков.

Премиерът посочи, че персонално е разговарял с украинския си сътрудник Денис Шмигал за вноса на артикули от Украйна.

Преговори са водени и сред Европейката комисия и Украйна. В резултат Киев е поел ангажимент да наложи краткотрайни ограничавания при износа на селскостопанска продукция, като се съобрази с всяка страна, тъй че да не наводни съответния непознат пазар с непотребни артикули.

Министър-председателят беше безапелационен, че няма по какъв начин българският пазар да бъде затворен за артикули от Украйна. Светът върви към това да има продан на артикули, посочи акад. Денков.

Той добави, че държавното управление работи в полза на българските жители – за по-ниска инфлация и да не порастват цените на храните. „ Инфлацията сигурно ще бъде по-ниска, в случай че ние имаме свободен пазар “, съобщи министър председателят.

„ България би трябвало да гледа националния си интерес, своите проблеми – би трябвало да ги дефинира тъкмо със съответните браншови организации и да договаря с Украйна по какъв начин тези проблеми да бъдат решени “, добави още министър-председателят.

„ През последните дни земеделските производители употребяват подправени причини, слагат претенции, които да се случат неотложно, и заплашват с блокади. Очаквам да дойдат на масата и да преговаряме всъщност “, сподели акад. Денков.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР