След като шефката на премиерския кабинет Румяна Бъчварова става посланик

...
След като шефката на премиерския кабинет Румяна Бъчварова става посланик
Коментари Харесай

ЧОВЕК НА ЦВЕТАНОВ „НАСЛЕДЯВА“ КОНТАКТИ И ВЛИЯНИЕ В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

След като шефката на премиерския кабинет Румяна Бъчварова става дипломат в Израел, остава разумният въпрос кой наследява нейните контакти и канали на въздействие, нейните връзки с разнообразни структури. Официално е ясно – досегашната съветничка на премиера Бойко Борисов по външнополитически въпроси Деница Желева.

Контактите и въздействието, обаче, са друго. И те отиват в … районната министърка Петя Аврамова. Това излиза наяве от публикувано известие от Румяна Бъчварова до регионалните шефове от ГЕРБ, с което BIG5 също се снабди. Публикуваме го буквално:

„ Скъпи сътрудници и другари. От през днешния ден не съм в Министерски съвет и желая да ви благодаря за взаимната работа и чудесния дух на взаимното ни другарство и съдействие. Както сте разбрали на позицията Наказателен кодекс е Деница Желева. По всички организационни и информационни тематики, можете да се обръщате в този чат към нея и Руми Дилова. По всички същностни и политически тематики ваш патрон става министър Петя Аврамова. Тя е подготвила тематики и образования за вас, които ще са ви потребни. Предлагам да организирате първата последваща месечна среща с нея и да започнете взаимната работа. Желая ви УСПЕХ! И до последващи срещи! “

Видно от напътствията, „ същностните и политическите тематики “ са под патронажа на министър Петя Аврамова.

Странно, меко казано, е че такива значими функционалности се делегират на фигура, сплотяваща и въздействието на Цветанов посредством Петя Аврамова, и въздействието на Прокопиев посредством Румяна Бъчварова.

Възникват въпросите:

Кой действително е съветникът на министър-председателя Бойко Борисов? Кой поддържа и управлява неговите връзки със структурите на партията и държавния уред?

Отговорите на тези въпроси могат да са от особена значимост за бъдещето на Борисов като политик и общественик. Защото на процедура най-важната връзка минава от Румяна Бъчваров – близка до кръга на Прокопиев и „ Капитал “ и минава в ръцете на министър Петя Аврамова, за която несъмнено и детската организация в ГЕРБ знае, че е протежирана от Цветан Цветанов в кариерата си.

Към тези обстоятелства не трябва да забравяме и казаното от самия Цветанов в последното му телевизионно изявление: че се отдръпва от всички постове, само че си остава редови член на ГЕРБ, който ще продължава да подлага на критика грешките на партията.

На Бойко Борисов му следва не лек път до същинското връщане на основаната от него партия и най-много – до различаване на „ патроните “ по разнообразни тематики и области от партийното и държавното строителство, които са заложени като мини от хората, на които Борисов е дал своя вот доверие.

http://big5.bg/
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР