След като се провежда това - от опита ми за

...
След като се провежда това - от опита ми за
Коментари Харесай

Гешев преди заседанието на ВСС: Ако сега магистратите клекнат, няма да могат да се изправят

" След като се организира това - от опита ми за ликвидиране до политически инсцениран опит за отстраняването ми в нарушаване на всевъзможни съществени правни правила, в нарушаване даже на обикновена честност по отношение на основен прокурор, представете си какви гаранции има един елементарен магистрат, пък и всеки един българин ", разяснява Гешев.

По думите му заплахата е да се върнем във времената, когато ни управляваше " в нарушаване на всевъзможни правила за разделяне на управляващите една петчленка ", наречена Политбюро.

Гешев беше безапелационен, че има вяра в сътрудниците си - членовете на Висш съдебен съвет, че няма да влязат в политическия график - " може би в графика на Делян Пеевски и Бойко Борисов ".

" Вярвам в родината и българския народ ", акцентира обвинител номер едно.



Пленумът на Висш съдебен съвет ще продължи прекъснатото в четвъртък съвещание, отдадено на предварителното премахване на основния прокурор Иван Гешев. 

Кадровиците в правосъдната система заседаваха близо 14 часа предишния път, само че без да вземат решение. Тогава бяха изслушани, като очевидци, шефът на националното разследване Борислав Сарафов, неговият заместител Ясен Тодоров и служителка от протокола на основния прокурор.

Днес се чака да бъде изслушана и заместител основната прокурорка Даниела Машева за събития, случили се преди конференцията на оперативка при основния прокурор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР