След като Русия напусна зърнената сделка, украинските пристанища по Черноморието

...
След като Русия напусна зърнената сделка, украинските пристанища по Черноморието
Коментари Харесай

ВОЙНАТА ТАЗИ СЕДМИЦА : Искате зърнена сделка, пригответе се за дронове

След като Русия напусна " зърнената договорка ", украинските пристанища по Черноморието още веднъж се трансфораха в желани цели за нахлуване.

Из съветското медийно пространство свободно се заприказва за нуждата Одеса да бъде срината със земята. 

Макар постоянно великодушният водещ Владимир Соловьов да упорства да не бъде унищожавана местната опера.

Russian propagandist Solovyev: we won`t preserve Odesa. We`ll destroy it. And then we`ll rebuild it. "
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Москва твърди, че е подготвена на мига да се върне към договорката, стига да бъда почетени и. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини Запада, че е наложил наказания на Русия, без да взема поради потребностите на международната общественост от храна. Преки ограничения против съветския експорт на зърно не са въвеждани, тъй че евентуално Песков роптае срещу същите тези наказания, които съгласно родни и задгранични " неутрални " експерти по никакъв метод не вредят на съветската стопанска система.

Но проблемите на Русия вече не идват единствено от пречките за доставките, провокирани от ограниченията върху заплащанията, логистиката и застраховките. 
Украйна заплаши 6 съветски пристанища
На 4 август Украйна разгласи положение на военна опасност във вътрешните и външните води на шест съветски пристанища: Анапа, Новоросийск, Геленджик, Туапсе, Сочи и Таман. Мярката е наложена за несигурно време - " до второ разпореждане ".

" Това, което се случва в този момент в Черно море, е съразмерен отговор на съветското морско пиратство, за блокирането на украинския търговски флот и обстрела на гражданска инфраструктура (...). Това ще бъде още един тласък да мотивираме Путин да спре да нападна украинските пристанища и да деблокира морската търговия с украинско зърно ", разгласи съветникът на украинския вътрешен министър Антон Герашченко. 

Още през същия ден Киев извърши заканата си - украински морски дронове нападнаха съветска военно-морска база, намираща се наоколо до Новоросийск.

Безпилотните самолети бяха свалени, само че посланието е ясно: Украйна е подготвена да ескалира войната против Москва в опит да възроди " зърнената договорка ". Също както и Русия. 

Двете страни желаят съглашението да бъде възобновено, само че съгласно едностранно наложени условия. Спорът не протича на масата за договаряния, а на територията на пристанища с ниско прелитащи машини за ликвидиране.
Рашисти на седмицата
Време е да наградим популяризиралите се през миналите седем дни " рашисти на седмицата ".

С " бронзов орден " ще отчетем водещата на съветската версия на " 60 минути "  Олга Скабеева, чиято " благотворителност " не познава граници.

" Най-добрият метод да се върнем в " зърнената договорка " ще е, в случай че пристанищата на Одеса и Николаев са под контрола на Руската федерация. Щеше да се наложи да ги построим още веднъж и най-сетне щяхме да сме се завърнали в " зърнената договорка " и даже щяхме да разрешаваме украинско зърно през пристанищата на Одеса понякога. Какво щеше да е останало от Украйна? Ами западната част. Тогава щяхме да им позволим да се върнат на пристранищата им. Тогава щяха да бъдат приветствани ".

Skabeeva reveries with empty dreams of what would be if Russia had taken over the ports of Odesa and Mykolaiv.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Не е нужно човек да е обществена персона, с цел да се добере до влиятелните ни " медали ". Тази седмица " осребряваме " анонимна съветска гражданка, която е уверена, че страната й ще завоюва войната заради доста елементарна причина - " Русия има душа ".

" Ако в този момент всичките ни врагове, и ще го създадем, тогава свято имам вяра, че Русия ще се изправи, ще победим всички. Русия има душа. Мисля, че ще има империя, натам се придвижваме, просто не можем без нея. Имаме потребност от император. Нуждаем се от единна мощ, тъй като подобен е нашият народ. Нуждаем се от ред, дисциплинираност, тъй като както сподели практиката на Русия и Европа, демокрацията изпада в безпорядък. Живях в чужбина доста години, върнах се с детето си, което бе родено там. Защото тук има религия, мощ и душа. Животът тук е сложен, има по-малко комфорт, тъй като можем да преодолеем всичко. Ние сме закалени със мощ, войни и тежки времена. Ще победим ". 

" Златен орден " получава най-популярният съветски ефирен водещ Владимир Соловьов. Настъпила е нова фаза във войната, предсказва журналистът. И изяснява:

" Няма " зърнена договорка ", тъй че Украйна не се нуждае от пристанища. И въпросът с Черно море би трябвало да се позволи по същия метод както въпроса с Азовско море ". 

Solovyov announces a new phase of the Russian war - the blockade of the Black Sea and the destruction of the Black Sea cities of Ukraine, just as Russia did with Mariupol.

Russia is a terrorist country.
— TheKremlinYap (@TheKremlinYap)

Русия трансформира Азовско море във вътрешно след началото на войната в Украйна. Така че да му мислят родните политици, изключително " неутралния " висш главнокомандващ на въоръжените ни сили, в случай че Москва реши да извърши фантазията на Соловьов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР