След като протеста на майките продължава вече 14 дена с

...
След като протеста на майките продължава вече 14 дена с
Коментари Харесай

Системата ни убива протестира и в Лондон, на Острова са готови да помагат докрай

След като митинга на майките продължава към този момент 14 дни с последната проява на жълтите павета през вчерашния ден, " Системата ни убива " записва още едно събитие - в Лондон.
Там 200 българи поддържаха майките на деца с увреждания. Те се събраха в „ Хайд парк”, един от най-големите паркове в централната част на Лондон, прочут и като един от кралските паркове. Демонстрацията беше позволена от кралската паркова защита.
Галя е оставила две деца в България, едното от тях е с увреждания. Идва в Лондон да работи, тъй като у нас средствата не стигали.
" Заминах за чужбина да работя, тъй като не се оправяме, огромният ми наследник в този момент е персонален помощник, с огромни страдания ", изясни тя пред бТВ.
Хората описват и за цели фамилии българи, преместили се да живеят в Англия, поради по-добрите грижи за хората с увреждания.
" Детето идва и го взема кола всяка заран, и го кара в особено учебно заведение, живеят в жилище, което го заплаща страната. Детето има достъп да отиде на всички места, където пожелае, родителите работят ". При въпроса за какво не се върнеш в България, той отговори – не, тъй като тук се интересуват от мен, в България никой не се интересува от мен”, добави Бистра Христова.
Протестиращите прекараха близо 4 часа в „ Хайд парк”. Таксата за митинга са събрали със лични средства. Готови са на още демонстрации за смяна на системата у нас.
Демонстрации имаше и в Стара Загора. Там хората се събраха в региона на мемориалния комплекс " Бранителите на Стара Загора " и изписаха с телата си думата " Оставка ".
А през днешния ден митингът в София ще прерасне в автошествие, което ще тръгне в 18:30 часа от Министерския съвет до НДК .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР