След като през последната седмица се превърна в основна тема

...
След като през последната седмица се превърна в основна тема
Коментари Харесай

Поредна раздяла за Хари и Меган: освободиха имението си в Уиндзор

След като през последната седмица се трансформира в съществена тематика в медиите, една друга предизвестена разлъка за кралската двойка стана факт.

Херцозите на Съсекс публично освободиха имението Фрогмор Котидж, Обединеното кралство. Това беше домът, подарен им от кралица Елизабет II година преди двамата да изоставен кралското семейство.
                             

Новината идва повече от три месеца, откакто. Имението бе реновирано особено за тях и те отсядаха там по време на пътувания до Англия, откогато се реалокираха в Съединените щати през 2020 година

„ Можем да потвърдим, че херцогът и херцогинята на Съсекс са напуснали Фрогмор Котидж “, сподели сър Майкъл Стивънс на годишния брифинг, обвързван с кралските финанси, заяви Sky News през вчерашния ден.

„ Няма да навлизаме в детайлности по отношение на тези договорености. “, разясни той и добави: „ С убеденост може да се каже, че, както беше посочено по-рано, херцогът и херцогинята са платили разноските, направени от Суверенната безплатна помощ по отношение на обновяването на Фрогмор Котидж, като по този метод оставят на Короната един доста усъвършенстван актив. "

Припомняме, че през март представител на двойката удостовери, че „ херцогът и херцогинята на Съсекс са били помолени да изоставен резиденцията си във Фрогмор Котидж. “

По това време NBC News се свърза с Бъкингамския замък, само че не получи коментар.

 меган и хари Getty

Новината пристигна повече от месец след излизането на спорните записки на Хари, „ Резервният “, в които той подлага на критика кралското семейство.

В книгата той приказва за това по какъв начин той и Меган са придобили Фрогмор Котидж, обяснявайки, че през 2019 година, когато тя е била бременна с към този момент 4-годишния им наследник принц Арчи, неговата баба, починалата кралица Елизабет II, е предложила дома на него като публична резиденция, откакто той ѝ споделил, че „ имат потребност от ново място за живеене “.

Освен това той акцентира в книгата, както и в документалния си филм по Netflix, че предходният им дом Нотингам Котидж в двореца Кенсингтън е бил „ обаятелен, само че прекомерно дребен “.

 принц хари меган маркъл Getty

Преди да се нанесат, Хари и Меган реновираха Фрогмор Котидж, трансформирайки петте жилището в една резиденция . Тогава Хари означи, че кралицата е дала на него и Меган позволение да осъществят плана, с цел да може, по негови думи, да „ направи мястото обитаемо “.

Проектът коства 2,4 милиона английски лири и в началото бе затрупан от суверенната безплатна помощ, която идва от Обединеното кралство, тъй като Хазната финансира разноските за семействата на кралските особи и пътните им разноски.

Ремонтът на Фрогмор Котидж обаче провокира социална реакция поради потреблението на държавни пари . В последна сметка Хари и Меган изплатиха сами разноските за реновирането.

В средата на 2020 година двойката се реалокира в Съединените щати, купувайки дом за 14 милиона $ в родната на херцогинята Калифорния.

Последното посещаване на Хари във Фрогмор Котидж бе по-рано този месец по време на пътешестване до Лондон, с цел да свидетелства по делото, което заведе против Mirror Group Newspapers Ltd.
                             

В документалния сериал на Netflix от 2022 година , Хари приказва за напускането на Обединеното кралство, откакто със брачната половинка му се отдръпнаха като работещи кралски особи.

„ Винаги сме си представяли по какъв начин Арчи тича из градината във Фрогмор и скача в езерото на кралицата “, изясни той. „ Всичко това беше част от нашето бъдеще и всичко се промени в действителност, в действителност бързо. Знаехме, че ще си поемем малко въздух по-късно доста мъчително прекарване, в което бяхме заседнали, само че ни беше и доста тъжно да напуснем. “
 Вижте непоказваните персонални фотоси на Меган и Хари  Вижте непоказваните персонални фотоси на Меган и Хари  Вижте непоказваните персонални фотоси на Меган и Хари  Вижте непоказваните персонални фотоси на Меган и Хари
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР