След като преди седмица президентът на Българската федерация по баскетбол

...
След като преди седмица президентът на Българската федерация по баскетбол
Коментари Харесай

"Академик Бултекс 99" ще играе в Балканската лига

След като преди седмица президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков изпрати публично писмо с удостоверение на поръчката за присъединяване на БК " Академик Бултекс 99 ", а по-късно и клубът подава своите документи, пловдивчани към този момент публично са част от юбилейния десети сезон на Сигал Уника Балканска лига (БИБЛ).

Пловдивският отбор, който приключи на пето място в крайното класиране на Националната баскетболна лига, е първият български отбор, който получи " зелена светлина " от централата да бъде част от конкуренцията през сезон 2017/18, и процедурата по регистрацията му в БИБЛ към този момент тече.

" Академик Бултекс 99 " се завърна в мъжкия хайлайф на страната през 2015-а след 18-годишно неявяване. След сезон на адаптиране пловдивските " студенти " се трансфораха във фактор в мъжкото баскетболно състезание на България, спечелвайки 16 от общо 24-те си изиграни мача в постоянния сезон, допускайки само " Лукойл Академик " (20-4) да стартира плейофите с по-добър баланс.

Съвсем скоро следва да бъдат оповестени още имена на тимове, които ще бъдат включени в идващото издание на конкуренцията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР