След като преди няколко месеца авторитетното испанско издание "La Vanguardia"

...
След като преди няколко месеца авторитетното испанско издание "La Vanguardia"
Коментари Харесай

В Испания: Искате да посетите необикновено място след COVID-19? Пробвайте България

След като преди няколко месеца авторитетното испанско издание "La Vanguardia " показа на своите читатели просторен материал за хубостта на Рилския манастир, от редакцията на вестника взеха решение през днешния ден да срещнат аудиторията си и с друго, не по-малко омайващо кътче в нашата татковина. Днешният им материал е отдаден на Долината на розите в Казанлък.

,,Всяка година от средата на май доникъде на юни хиляди служащи отиват в Долината на розите и собственоръчно изскубват венчелистчетата, които биват употребявани за изработката на масло, есенция, вода, гелове и кремове. Процесът не е механизиран, заради което се изисква изключителна тактичност на работа. В съответния случай става дума за така наречен роза дамасцена, която е импортирана в страната от Сирия през XV век и е най-хубавият артикул за козметичната индустрия'', написа в материала си журналистът Серхи Рамис.

Испански вестник с голяма реклама за България

През този къс интервал от последния месец на пролетта долината се изпълва с служащи, които пълнят големи чували единствено с венчелистчета и можем да кажем, че същите тези берачи са може би най-привилегированите в този миг, тъй като ноздрите им имат шанса да подушат най-приятния и пукхав мирис, с който ще бъдат заредени едни от най-търсените марки парфюми в света, добавя Рамин и показва, че един литър етерично масло може да стигне цена до 8000 евро.



България несъмнено може да се гордее с тази своя промишленост, която с изключение на положителни доходи, обезпечава на страната и международен авторитет. Долината на розите е също така и наложителна туристическа дестинация, в случай че решите да посетите България, както и Музея на розата в Казанлък, където можете да се сдобиете с подробна информация за процеса за бране на розов цвят.



Празник на розата в Карлово (Снимки: Булфото)

,,Казанлък е ситуиран на към 100 километра от Пловдив и на към 200 км от столицата София. Други места, където локалните може да се похвалят с долините си от рози, са Калофер, Карлово, Павел Баня и Сопот. И не на последно място настаняванията са на положителни цени. От обичайна българска кухня наложително би трябвало да опитате изумителното кисело мляко, което също е национална горделивост за българите'', завърша публикацията си Рамис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР