След като преди ден нискотарифната авиокомпания Уиз ер (Wizz Air)

...
След като преди ден нискотарифната авиокомпания Уиз ер (Wizz Air)
Коментари Харесай

"Уиз ер" планира да лети до Виена и от София

След като преди ден нискотарифната самолетна компания " Уиз ер " (Wizz Air) разгласи, че стартира да лети сред Варна и Виена, през днешния ден се разбра, че в близко бъдеще ще бъдат оповестени полети и от София до австрийската столица. Това заяви пред български медии основният изпълнителен шеф на превозвача Йозеф Варади.

През тази година самолетната компания ще стартира 4 нови маршрута от София - до Атина, Ница, Лисабон и Малага. Тя чака пасажерите й от и до България да набъбнат с 27% до 3.3 млн. души след 47-процентен напредък през 2017 година Увеличението ще е както за сметка на множеството направления, по този начин и на повече седалки.

Сред новите услуги, които компанията вкарва, са " заключване " на цената за 48 часа, в случай че евентуалният клиент се колебае за решението си, и резервация без изтъкване на съответни имена на пътуващи, сподели Варади.

По негови данни делът на " Уиз ер " на българския пазар е 31.3%, повече в сравнение с идващите два превозвача - " Райънер " (Ryanair) и " България ер ", взети дружно.

Пътниците били по-доволни от терминал 1, " Уиз ер " се съмнява

Софийските летищни управляващи опитвали да убедят самолетната компания, чиито полети се правят от по-стария терминал 1, че пасажерите били по-доволни от обслужването там, в сравнение с по-модерния, необятен и наличен от метрото терминал 2, сподели Варади в отговор на въпрос какво е развиването след жалбата на " Уиз ер " против уеднаквяването на таксите за двата терминала от преди година. " Терминал 2 има по-добро обслужване, инфраструктура и артикули и това дава преимущество на обслужваните там самолетни компании ", съобщи той.

Авиокомпанията не може да се реалокира на новия терминал, на който към този момент от година работи съперникът й " Райънер ", поради липса на потенциал. Варади сподели, че е се срещнал с управлението на летището за възобновяване на разговора, усложнен през последните години около честите кадрови смени там.

От началото на 2017 година летището уеднакви таксите за пасажер за двата терминала и ги откри на 5.50 евро при 10 евро на пасажер на новия терминал преди този момент. В края на предходната година Главната въздухоплавателна администрация (ГВА) предложи таксата да спадне на 5.46 евро, само че още веднъж и за двата терминала.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР