След като преди броени дни Областната болница в Пазарджик за

...
След като преди броени дни Областната болница в Пазарджик за
Коментари Харесай

Отпускат още близо половин милион на Областната болница

След като преди броени дни Областната болница в Пазарджик за пръв път от години насам получи поддръжка от Министерството на здравеопазването – 230 000 лв. за нови хемодиализни апарати, през днешния ден управлението на лечебното заведение е зарадвано с още две финансови инжекции. 40 000 лв. са отпуснати за ремонт и нова инсталация в Съдебна медицина и патоанатомия, а още 415 000 лв. от финансовите разноски – за нов рентгенов уред и замяна на покривната структура на Неврологията и Инфекциозното поделение.

„ Приятно сюрпризирани сме и изричаме признателност към Министерството на здравеопазването и министър Кирил Ананиев за този жест, акцентира изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Васил Вълчев. За пръв път от години ни се оказва толкоз огромна помощ. В интерес на истината, парите няма да стигнат за плануваните действия, само че от нас ще се наложи да доплатим малко. Приятно сюрпризирани сме и от загрижеността на страната към публичните лечебни заведения, които са гръбнакът на опазването на здравето, както и към хемодиализата – животоспасяваща процедура за доста наши съграждани. Смятам, че това е верният метод, а не да се разкриват нови частни заведения за хемодиализа, тъй като по този начин се пилеят и без друго лимитираните запаси за опазване на здравето. Това е характерна активност, изискваща доста средства и доста добре готови фрагменти. Новите частници притеглят част от пациентите и подготвените от нас експерти. Много от тях след време се връщат при нас, само че въпреки всичко това основава известни компликации “.

Д-р Вълчев добави, че с получените от министерството пари са купени 8 чисто нова апарата за диализа, два от които – супермодерни. Преди това лечебното заведение е вложило в инсталация и много свои средства, тъй че в този момент отделението разполага с 24 нови диализатора. А шефът с горделивост акцентира, че по този начин отделението е на водещо място в страната по съоръжение и обезпеченост със мощни фрагменти, отпред с дългогодишния началник на екипа доктор Петър Шиков. През годините той е обучавал и доста млади експерти, които към този момент дават професионална грижа на нуждаещите се.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР