След като правителството закупи нови изтребители F-16 за над 2

...
След като правителството закупи нови изтребители F-16 за над 2
Коментари Харесай

След изтребителите МО купува и учебни самолети

След като държавното управление закупи нови изтребители F-16 за над 2 млрд и обезпечи поддръжката на старите руски самолети МиГ 29 и Су 25 за над 150 млн. лв., продължава наливането на средства във военната авиация, като следва да бъдат закупени и леки образователни самолети.

МО пусна социална поръчка за до четири леки витлови учебно-тренировъчни самолети за потребностите на Военновъздушните сили (ВВС) за 2.5 милиона лв. без Данък добавена стойност.
Офертите би трябвало да бъдат подадени доникъде на октомври, а самолетите и оборудването към тях да бъдат доставени до две години след подписването на контракта.

Самолетът би трябвало да има опция за в началото образование през деня и нощем (VFR), осъществяване на съществени детайли от комплицирания пилотаж и други.

Специализираното издание Аеропрес напомня, че концепцията за покупка на леки учебно-тренировъчни самолети за Военновъздушни сили е от доста години. Целта е с тях да се поеме началното образование. По планове на Военновъздушни сили това ще разреши разноските да се понижат до 10 пъти заради ниския разход на гориво и консумативи и лесната и евтина техническа поддръжка. Тези машини са с неведнъж по-ниски разноски от наличните самолети " Пилатус ".

МО се опита да купи леки образователни самолети през предходната година, само че поръчката тогава бе прекъсната поради грешки и недостатъци в техническите условия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР