След като петнадесетина години Бойко Борисов е, къде в сянка,

...
След като петнадесетина години Бойко Борисов е, къде в сянка,
Коментари Харесай

Игричките на Бойко във футбола и около него

След като петнадесетина години Бойко Борисов е, къде в сянка, къде на слънце, капо ди тути капи (глава на всички глави) в българския футбол, той още веднъж подсети за своята неограничена власт в спорта, като изиска оставката на шефа на футболния съюз Борислав Михайлов. Държавна интервенция, още повече от министър-председател, която е неприемлива, и драконовски наказуема по интернационалните футболни закони.

Някой ще каже, че определянето на Бойко като необут на футболната мафия е пресилено, подготвен съм да се съглася, че съм пресолил " манджата ", единствено че ми помогнете, апелирам ви, да си изясня какъв е той, откакто прочетете текстовете отпреди 8 години, които ви припомняме през днешния ден.

Дали той в този момент не е заставен да извърши този обезверено гибелен за един политик лупинг заради расисткия скандал и унизителната загуба на нашите футболни момчетии от връстниците им от Англия. Но вместо да го угаси като един смел пожарникар, той захвърли маркуча си в пожара и " изпържи " Боби Михайлов на него. И по какъв начин се случи, че тези наши деца се трансфораха за една нощ в расисти, а техните идоли - в толкоз слаби футболисти, че пускат по половин дузина голове на собствен терен?!

Къде беше от самото начало той, футболистът на годината за 2011-та? Когато " благослови " (щото бил изгубил на карти) държавния аероплан да извози Тигрите от обичания му клуб " Бистрица " до Варна в цялостно нарушаване на разпоредбите, за които тогава никой не се и сещаше?

Той бе закичен с високото отличие футболист на годината, макар че е министър-председател (оказа се, че е първият във вселената такъв), макар понапредналата му възраст и над стоте си кг, жив и здрав да е с тях. Трудно мога да намеря епитет, който да изчерпва всички нюанси на тая велика нелепост, от която по цялото земно кълбо преди 8 години проеча пронизителен смях. " Изпревари " безапелационно даже един от най-хубавите български футболисти за всички времена Димитър Бербатов. И се отхвърли от конкуренцията не преди, а откакто класацията на ентусиастите завърши. Тогава мълчаха и интернационалните футболни централи, в това число и британската, и Боби не реагира, най-малко обществено.

А през днешния ден се оказа, че всички до немай къде са се разтревожили от това до каква степен е докаран българският прочут футбол на Гунди и Стоичков, а и неговите ултраси, и всички, които оглушително мълчаха пред срама, сътворен от невероятната му суетност.

Как по този начин след 15 години из властта дон Бойко откри, че нещата са докарани до такава степен, че станахме още веднъж за срам по целия свят. И знамение на чудесата - чак органите влязоха в недосегаемата ни футболна централа, тъй като оттова миришело на корупция. А тази смрад от години заливаше България.

Официално:

Бойко Борисов е Футболист на годината съгласно почитателите

5 декември 2011

Премиерът на България Бойко Борисов завоюва безапелационно допитването измежду почитателите за Футболист на 2011 година. Министър-председателят, който играе за третодивизионния Витоша (Бистрица), остави след себе си звездата на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, като събра близо два пъти повече гласове. Третото място е за никому незнайния до неотдавна Васил Лукаев от подвизаващия се в Б Окръжна група Шипка (Драгор). Въпреки че краткотрайно бе изваден от класирането, Лукаев получи цели 430 гласа и изпревари вратаря на Твенте Николай Михайлов и капитана на националния тим Стилиян Петров.

Анкетата измежду последователите завърши нощес. Всеки искащ можеше да гласоподава на уеб страницата futbolist1.bg. Регламентът планува лист на първите 20 съгласно вота на публиката, спретнат по азбучен ред, да бъде възложен на публицистите, участници в обичайна, 51-а анкета " Футболист на годината ", за установяване на призовата тройка.

Извън топ 20 на почитателите останаха Благой Георгиев, Валери Божинов, Димитър Рангелов, Иван Иванов, Валентин Илиев, Христо Янев, Пламен Илиев, Александър Тонев и Георги Миланов. Там обаче участват нападателят на Ботев (Враца) Бранимир Костадинов, бранителят на Видима-Раковски Александър Бранеков, неотдавна картотекираният в Ботев (Пловдив) Светослав Петров, ветеранът от Черноморец Траян Дянков и твърдата запаса в Литекс Страхил Попов.

Церемонията по награждаването ще се състои на 23 декември в зала " 3 " на комплекс " Царско село " в София. Призьорите ще получат надлежно златна, сребърна и бронзова топка. Футболистът на годината ще бъде весел и с неповторима купа.

КЛАСИРАНЕ В АНКЕТАТА ЗА ФУТБОЛИСТ НА ГОДИНАТА СПОРЕД ФЕНОВЕТЕ:

1. Бойко Борисов (Витоша Бистрица) - 44% (3 501 гласа)

2. Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед) - 24% (1 955 гласа)

3. Васил Лукаев (Шипка Драгор) - 5% (430 гласа)

4. Николай Михайлов (Твенте) - 5% (397 гласа)

Е15. Мартин Петров (Болтън) - 0% (34 гласа)

Sportal.bg

На Борисов не му се ще, но се отхвърля от Футболист № 1

5 декември 2011

Днес стана ясно, че почитателите публично избраха Бойко Борисов за Футболист на 2011 година Премиерът, който се раздава на терена за Витоша (Бистрица), получи 44% от гласовете, или 3501 гласа.

Втори в анкетата остана нападателят на " Манчестър Юнайтед " Димитър Бербатов с 24% поддръжка, или 1955 гласа.

Трети е Васил Лукаев от петодивизионния Шипка Драгор. В поредност от изявления от предходната седмица Борисов беше безапелационен, че няма да се откаже от премията и самичък се разгласи за футболист щ1.

Dnes.bg

Защо министър председателят би трябвало да завоюва оценката " Футболист на България "?

5 декември 2011

Че министър председателят ни Бойко Борисов е многофункционален, това го знае всеки. Той може да ръководи страната, да командва полицията, да владее карате, да рита футбол, да бие на тенис, да рисува... Е, още не е пропял, само че пък в никакъв случай не е късно за сходна театрална изява. Особено пък в България. Пък и по-добре да пропее, в сравнение с да стане шахматист, че жална му майка на Веско Топалов.

В идващите редове няма да върша разбор на качествата на премиера във всяко едно негово занятие поотделно, а ще обърна по-сериозно внимание на опцията той да се трансформира в първия в историята министър-председател " Футболист на годината "...

А за какво не? Всъщност аз съм " за " той да вземе скъпото отличие. И освен - желая Бойко Борисов да облече националната фланелка и да извади от калта закъсалия ни народен тим...

Dnes.bg, Красимир Ангелов

В Англия са изумени:

Премиерът на България победи Бербатов

5 декември 2011

Медиите в Англия не са пропуснали да отразят новината, че нападателят на Манчестър Юнайтед и голмайстор на Висшата лига - Димитър Бербатов, е на второ място в класацията за Футболист на годината. На Острова осведомят, че Бербатов получава 24% от гласовете, а победител е министър председателят на страната Бойко Борисов. Те обаче са пропуснали, че става въпрос за избор на почитателите, а не за извънредно класиране в анкетата...

БГ футбол

Домусчиев за Бербатов и Бойко Борисов:

Избирам премиера вместо смъртната запаса

4 декември 2011

Благодетелят на Лудогорец Разград Кирил Домусчиев направи много забавно изявление във връзка анкетата " Футболист на годината ". Босът на есенния отличник в " А " група съобщи, че в случай че би трябвало да гласоподава, ще го направи за Бойко Борисов.

БГ футбол

Няма да дадат никаква премия на Бойко

6 декември 2011

Премиерът Бойко Борисов ще остане без премия за успеха си в допитването за Футболист на 2011 година измежду почитателите. Организаторите оповестиха, че се отхвърлят от концепцията да отличат избраника на последователите, защото считат вота за лекомислен. Както е известно, политикът събра най-вече гласове в трансформиралото се в подигравка гласоподаване.

Самият министър-председател прикани да не се обръща внимание на резултатите от допитването. Организаторите обаче се чудят за какво той не направи това надалеч по-рано, а чак откакто завоюва. " Защо господин Борисов не се отхвърли още когато получи първия си глас и по-късно се видя наклонността за негов триумф? ", попитаха те.

БГ футбол

Бербатов пропуща " Футболист на годината "

21 декември 2011

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов съвсем несъмнено ще пропусне церемонията по връчването на премиите за футболист на годината, която ще се състои в петък (23 декември) в комплекс " Царско село ". Звездата на англичаните, който преди година разгласи, че повече не желае да взе участие в анкетата, е зает със срещите на неговия тим във Висшата лига, които към Коледа и Нова година следват през три дни.

Все още не е ясно дали и различен от любимците за място в тройката - Стилиян Петров, ще откри време да почете церемонията.

БГ футбол

Бербатов сериозен:

Феновете се подиграха с футбола

23 декември 2011

Бившият капитан на България Димитър Бербатов не е удовлетворен от почитателите, които гласоподаваха за Бойко Борисов в анкетата за " Футболист на 2011 година ". Привържениците отличиха премиера като щ1 на инат на същинските звезди. " От една страна, това си беше протестен избор. Аз обаче съм отчаян. За мен това е един тип насмешка с премията и футбола като цяло. Определено не ми харесва случилото се ", разяснява Бербо, който публицистите избраха за щ3.

Той не съумя да участва на церемонията и в телефонен диалог честити признанието на Николай Михайлов. " Той си заслужи премията ", безапелационен беше нападателят на Манчестър Юнайтед.

Sportal.bg

Бойко Борисов заби 5 гола на Генков и компания

31 декември 2011

Премиерът Бойко Борисов изпрати 2011 година с следващата си футболна победа. Неговият отбор надделя с 6:5 тима, в който бе и националът Цветан Генков, по време на обедната отмора на министър-председателя през вчерашния ден. Този път централният нападател на третодивизионния Витоша (Бистрица) бе изцяло праволинеен, като наниза цели 5 гола за триумфа на своите. Само два от тях бяха след тъкмо осъществяване на дузпи, а останалите бяха от игра.

Мачът бе нещо като реванш за този в четвъртък, когато обаче още веднъж отборът на Бойко Борисов завоюва, само че с 5:4. Тогава министър председателят вкара 2 попадения.

Така в границите на една седмица Бойко Борисов записа победи над ветераните на три столични клуба - ЦСКА, Левски и Локомотив. Изплъзна се само Славия, само че " белите " нямаха мач с Витоша.

Новини.бг

" Тигрите " на Бойко Борисов от Бистрица употребяват държавния аероплан за мач

15 август 2012

Правителственият " Еърбъс " е докарал " Бистришките тигри " на Бойко Борисов за мач във Варна, оповестява в. Преса. Мачът се е играл на стадион " Тича " в морската столица, а със същия полет на Авиоотряд 28 са пристигнали и противниците им от " Чавдар " Етрополе. Причината за полета е била загуба на игра на карти от премиера, настояват депутати от Българска социалистическа партия.

Борисов заречен да извърши едно предпочитание на противника си Емил Димитров - народен представител от ГЕРБ. Победителят изискал тима на Бойко да се срещне на стадион " Тича " с " Чавдар ". Емил Димитров е почетен президент на отбора от Етрополе. Пред " Преса " Димитров дефинира като небивалици изказванията за играта на карти... Полетът бе заплатен от " Чавдар ", твърди пред вестника Емил Димитров.

Поглед.инфо

Бойко Борисов:

...Късно ми е да играя за " сините ", сега оказвам помощ единствено на " тигрите " от Бистрица

5 януари 2012

- Изброявате с някаква болежка всичко това, а не с приповдигната нотка?

- Така е, тъй като за две години в условия на рецесия направихме повече, в сравнение с други и за 20 не са. " Спортпалас ", " Белмекен ", лекоатлетическата база в Сливен към този момент са на международно равнище. Сега предстоят зали в Пловдив и Русе, имаме и други планове. Не стига, че се мъчим в тези тежки условия, ами би трябвало да слушаме рецензии от хора, които камък върху камък не са поставили в страната. И това ми идва допълнително.

- Може би и освиркванията в " Арена Армеец "?

- Заболя ме, факт е. Мога да ви отговоря и по този начин - на " Бернабеу " освиркват Меси, а на " Камп ноу " - Роналдо. Но както споделя един другар - в случай че не беше направил зала, нямаше да има къде да те освиркват. Аз съм наясно, че не може всички да те обичат и че в залата не е имало единствено последователи на ГЕРБ...

" Труд ", Владимир Памуков

Из мреж@та

VELIKIA

(Гост) 6

отговор

31 декември 2011

Бойко! Показа, за какво беше определен за футболист на годината!!! Килата не са Важни!!

(Гост) 3

6 декември 2011

Що не се бил отказал, а те за какво въобще го включиха в тази анкета?

Аграр

(Гост) 16

1 януари 2012

Мирише на слабоплатена журналящина. За да е цялостна идилията... освен е забил 5, ами и в обедната отмора... хвала на селото, цялостна идилията...

boje boje

(Гост) 49

5 декември 2011

До какво стигнахме боже божеее, целият ни футбол е някаква подигравка ето от тези работи: ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ НАЦИОНАЛНИЯ СЕЛЕКЦИОНЕР НА БЪЛГАРИЯ! ЩОМ СЕГА БОЙКО Е ФУТБОЛИСТ НОМЕР ЕДНО НА БЪЛГАРИЯ МОЛЯ ДА Гражданско отделение ВЗЕМЕТЕ В НАЦИОНАЛА ДА ИГРАЕ.

До госпожа Гигова

(Гост) 33

6 декември 2011

Предлагам Искра Фидосова да бъде номинирана за най-хубава състезателка по художествена гимнастика
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР