След като първият ден от болничните няма да се изплаща,

...
След като първият ден от болничните няма да се изплаща,
Коментари Харесай

Всеки висш чиновник – по 3 месеца в затвора

След като първият ден от болничните няма да се изплаща, тъй като, видите ли, имало злоупотребяващи с подправени болнични и поради тях ще страдат всички…

… за какво не – поради „ тези “ специфичните висши служители, дето обичат да получават подкупи – всички висши служители, политици, депутати – да влизат за по 3 месеца в пандиза, а? Превантивно и възпитателно – каквато се твърди, че е и мярката с болничните – превантивна и възпитателна.

Щом всички ще страдат поради малцина…

… ами всички да страдат, поради малко на брой тогава.

Изловихте ли злоупотребяващите с болнични? Не. Изловихте ли лекарите, които ги издават? Не. Изловихте ли нарушителите? Не. Кого наказахте? Всички.

Има ли корупция в държавната администрация? (изчакваме читателят да спре да се смее…) Има. Кого да накажем, по вашата прелестна логичност? Всички.

Не е доста прелестно чувството – да те „ санкционират “ „ на едро “ с дебилщини, нали?

Съюз на демократичните сили: Предложението за болничните е унизително

***

След като по един ден болничен няма да се заплаща, а доста хора имат потребност от САМО един ден, с цел да се преборят с настинките и първите признаци на грипа, значи тези сополиви, кихащи, сеещи болест през сезона, благи хорица, ще си стоят по работните места, за наслада на сътрудниците си, с които ще споделят заболяването, която ще си предават един на различен.

Защото другояче – пари йок! А българинът, нали и, без това, е най-богатият в ЕС… че да махне с ръка и да си каже: е, ай сà – за един ден, голем праз!

***

Работна група до дни взема решение за кои групи от хора първият ден от болничния ще остане заплатен

Можело да има изключения за майките – когато ставало дума за болничен за гледане на дете…

Абе, тва да не е някаква скрита акция за поощряване на раждаемостта, а? Раждайте си деца, че да лъжете, че болничните са за тях, когато вие се разкихате, че да не губите пари.

Слушайте кво – когато споделих: "социални акции ", нямах това предвид…

***

И така… ще намалите ли осигуровките, като ще режете един ден от болничните? Мхм… по този начин си и помислих. А за какво? Тези пари къде ще отидат, щом няма да са при болния, плащал до момента?

И до момента в който сме на темата… да зачекнем ли: за какво плащаме, като попове – за прегледи—отвори, затвори уста, кажи „ Аааа “, два лв., благодаря; за рентген, за скенер, не дай Бог – за ЯМР? Да зачекнем ли тая тематика? Не? Защо? Много лаишки се отнасям към тематиката, казвате? А вие по какъв начин „ професионално “ се отнесохте към тематиката с болничните – вместо да изловите нарушителите, наказахте всички. Гении!

И за какво, казвате, да не приказваме за заплащането на прегледи, откакто плащаме осигуровки? Защо, по дяволите, заплащам за всичко по два пъти? След като ми съдирате по 4 кожи на месец – от заплатата; пари, които, повярвайте ми – ИМА КАКВО да върша, вместо да сипвам в бездънната ви каца, та – откакто ми ги съдирате тия 4 кожи, за какво отново заплащам, в случай, че съм си платил прегледите за 4 живота напред? Всеки ден да съм на обзор, отново не мога да си избия парите, които ви налях. А в този момент решихте и да ме донакажете.

Слушайте какво: пробвам се да изяснявам на хората, по какъв ли не метод, че би трябвало да си заплащат налозите, да си заплащат осигуровките, че това е да си родолюбец, че това е да си естествен човек, който се интересува от страната си, че по този начин е редно и това носи изгода на всички ни, като общество, единствено че…

… единствено че вие го вършиме извънредно мъчно. Ужасно ми е мъчно да пазя всичко това. Започвам самичък да се двоумя.

***

Очевидно мислицата-недомислица е за преосмисляне, веднага като „ Свободна Европа “ ни осведоми, че даже вносителите на концепцията в този момент се сочат едни други с пръст и споделят: тяхна беше концепцията, не тяхна! Ако е по този начин гениално предлагането, що не се гордеете с него?

***

Да пробваме ли да последваме образеца ви (злоупотреби с болнични… вместо да ловим нарушителите, слагаме всички под ножа) и, тъй като има доста корупция по държавната администрация, да спрем да си внасяме осигуровките и да си плащаме налозите? Ние ще си изчислим тъкмо каква част да си „ заделим “. Много ще е комплицирана схемата, по която ще изчисляваме, давам обещание. Сложна, като вашата. Че и по-сложна.

***

Работодателите…

Да приемем, че не им е работа на работодателите да заплащат болничен… мнооооого може да се приказва по тематиката, само че няма да е в този момент. Има разумни и „ за “, и „ срещу “ това изказване, НО…

… само че такова блуждаене сред „ за “ и „ срещу “, когато става дума за страната, НЯМА! Държавата да се пробва да си избяга от функциите… да се скрие… да спести едни пари…

Защо ще продължите да прибирате цялостния размер осигуровки, тогава? Къде ще си ги занесете тия пари? При всички тези корумпирани държавни служители, с право ли се тормозим, че ще се окажат в нечии джобове, без да им мигне окото? Е** ти „ дисциплиниращото “! Честно!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР