След като парите са преминали през няколко дружества, са отишли

...
След като парите са преминали през няколко дружества, са отишли
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Парите за АМ „Хемус“ са отишли за строежа на хотел


„ След като парите са минали през няколко сдружения, са отишли за построяването на нещо доста по-различно от Автомагистрала „ Хемус “ – за хотел “. Това съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

9 са лицата, привлечени към наказателна отговорност, към парите за Автомагистрала „ Хемус “.

„ Това не са анонимни лица. Имената им са известни, свързани са с забавни сдружения. С кого са свързани – вие знаете доста добре през годините. Проследете кои са сдруженията, по кое време са основани и по какъв начин са финансирани “, добави министърът.

Прокуратурата не е изнасяла данни, че е стигнала до високите етажи на властта по делото за източването на парите за Автомагистрала „ Хемус “. Стигнала е до избрани компании, свързани със строителството на автомагистралата. Част от разследваните лица са упрекнати за пране пари.

Справките демонстрират, че това е една скица, позната най-малко от пет години, а сред обвинените има и осъждани за данъчни измами.

Преди година от Министерство на вътрешните работи описаха, че схемата за източване стартира по следния метод: държавната компания " Автомагистрали ЕАД " разпорежда осъществяването на ЛОТ 5 на Автомагистрала „ Хемус " на компания „ Водно Строителство-Благоевград ". Плаща ѝ в задатък 83 милиона лв..

Според проверяващите 53 милиона от тях са преведени на компания, която назовават „ буферна ".

От нея част от милионите отишли по сметките на кухи компании, регистрирани на малоимотни жители. Така парите са изтеглени и дадени на футболния арбитър Борислав Колев - първият упрекнат по случая. Сред новите упрекнати са шефове в компанията реализатор на ЛОТ 5 и буферната компания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР