След като отчете много успешна финансова година и нетна печалба

...
След като отчете много успешна финансова година и нетна печалба
Коментари Харесай

Jumbo отваря 20 нови магазина в България и съседните държави

След като регистрира доста сполучлива финансова година и чиста облага от 131 милиона евро, най-голямата гръцка комерсиална верига Jumbo възнамерява да отвори 20 нови магазина на Балканите през идващите 5 години.

Според актуалните проекти 17 от обектите ще са в Румъния, два в Гърция и един в България. B момента вepигaтa имa 51 мaгaзинa в Гъpция и още 22 в Kипъp, Бългapия и Pyмъния.

 Българският и румънският пазар донесоха 8% растеж на облагата на Jumbo
Българският и румънският пазар донесоха 8% растеж на облагата на Jumbo

Тя е повишена до 131 милиона евро за последната фискална година

Компанията за артикули за дома и детски играчки приготвя издаването на конвертируема облигация, с цел да събере до 250 милиона евро за финансиране на задграничното си разширение.

Jumbo ще употребява постъпленията от облигацията, с цел да финансира разширението си в Румъния и да усили парите в брой, с които разполага, съобщи президентът на компанията Апостолос Вакакис на среща с институционални вложители.

 Jumbo означи за първи път годишни доходи над €50 милиона в България
За първи път: Jumbo мина €50 милиона доходи в България

Гръцката компания ще отвори 9-ти магазин у нас

Въпреки 7-годишната финансова рецесия, в която изпадна Гърция, и направените тежки бюджетни съкращения, комерсиалната верига се развива сполучливо и усилва облагите си.

Основната причина за това са ниските цени на предлаганите артикули и бързия напредък на бизнеса в Румъния и България. Българският пазар обичайно е един от най-силните за компанията, а румънският набира все по-голяма скорост. Именно поради това Jumbo ще разкрие нови обекти в двете страни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР