След като от сутринта се води задочен спор между кандидатите

...
След като от сутринта се води задочен спор между кандидатите
Коментари Харесай

Лозан Панов посочи партия "Новото време" за връзката на Герджиков с ДПС

След като от сутринта се води неприсъствен спор сред претендентите за президент Лозан Панов (подкрепен от " Демократична България " ) и Анастас Герджиков (подкрепен от ГЕРБ), довечера в в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " по ТВ+ и TV1 ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) аргументира догатката си. Той уточни партия " Новото време ", която беше направена от фрагменти на Национална движение „Симеон Втори", като връзката сред Герджиков и Движение за права и свободи.

в утринния блок на Би Ти Ви Панов напомни, че Герджиков е бил зам.-министър в кабинета на Национална движение „Симеон Втори", а партията е управлявала с поддръжката на Движение за права и свободи. Той добави още, че Делян Пеевски е тръгнал в политиката от младежката организация на Национална движение „Симеон Втори".

" Герджиков е обвързван с " Новото време ", а " Новото време " е Движение за права и свободи в Национална движение „Симеон Втори" ", сподели Панов.

Той очевидно визираше информация на уеб страницата bird.bg, който е сътрудник на интернационалната мрежа за следствия, разгласила " Досиетата Пандора ". Според данни на медията Герджиков е подавал заявления за имущество в качеството си на член на Изпълнителното бюро на " Новото Време ", само че те са били заличени от уеб страницата на Антикорупционната комисия. От bird.bg настояват, че разполагат с документите, че ректорът на Софийския университет е измежду създателите на партията през 2004 година дружно с сегашния общоприет шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

Панов напомни, че в края на кабинета на Национална движение „Симеон Втори" е бил заменен енергийният министър, като постът заема кадър на " Новото време " - Мирослав Севлиевски. Според ръководителят на Върховен касационен съд министерската рокада е била поради " Булгартабак ", а по-късно всички знаели ориста на компанията, която беше свързвана с Пеевски.

Той изрази отчаяние от мълчанието на институциите за привикването на Пеевски в ДАНС. Според него неналичието на информация поражда въпроси в какво качество е там, разпитван ли е, има ли данни за закононарушение, свързвано с него и така нататък Панов даже допусна, че това може да е част от предизборната акция.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР