След като Омикрон беше регистриран и в Израел, експертите коментират,

...
След като Омикрон беше регистриран и в Израел, експертите коментират,
Коментари Харесай

Новият вариант се разпространява много бързо, но болестта минава по-леко

След като Омикрон беше регистриран и в Израел, специалистите разясняват, че ще минат две седмици, преди да има достоверни данни за устойчивостта на разновидността към имунизациите срещу ковид. Лекари и учени се пробват да успокоят ситуацията с известната информация за новия вид. А тя е: с огромна мощ и скорост на разпространяване, само че с релативно по-леки признаци при болест от до момента познатите. Удря по-младите. 
Д-р Шарон Алрой-Прейс, заемаща висока служба в държавното ръководство на опазването на здравето, предизвести в неделя, че капацитетът за заразяване с разновидността на Коронавирус Омикрон е „ доста висок “, само че акцентира, че в случаите, когато имунизираните хора са били инфектирани, те са се разболявали единствено леко.
Според Медицинската асоциация на Южна Африка хората, инфектирани с разновидността Омикрон, са посочили единствено леки признаци. Анжелик Кутзи, ръководител на SAMA, сподели пред Би Би Си, че откритите до момента случаи не са тежки. Въпреки това тя означи, че проучванията върху новия вид към момента са в начален стадий. Към неделя единствено 24 % от хората в Южна Африка са били изцяло имунизирани, добави тя.
Според известното до момента пациентите с Омикрон са по-млади и разновидността към този момент не е открит толкоз постоянно измежду по-възрастното население. Заразените изпитват най-вече отмалялост и болки в тялото. Все още не е известно какъв резултат има инфекцията върху възрастните хора с диабет или сърдечно-съдови болести.
Проф. Дрор Меворах, началник на отделението за ковид в университетската болница Хадаса Ейн Карем, сподели, че предварителните отчети за клиничното положение на хората, инфектирани с новия вид, са обнадеждаващи. „ Ако продължи по този метод, това може да е относително леко заболяване спрямо Делта разновидността и ще бъде по-лесно да се оправим с него в международен мащаб ".
В опит да управлява бързо разпространяването на Омикрон, Израел забрани влизането в страната на нерезиденти. Освен това ще бъдат наложени по-строги правила за карантина и тестване на израелците, които се връщат от чужбина, без значение от имунизационния им статус.
Въпреки множеството нови ограничавания, Израел въпреки всичко ще бъде хазаин на състезанието за хубост „ Мис Вселена " на 12 декември в курорта Ейлат на Червено море. Това е събитие, което ще се излъчва в 174 страни.
Досега 4 069 085 души в Израел са получили своя Коронавирус бустер. Вирусът е лишил живота на 8 184 души в Израел от началото на епидемията.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР