След като оглави класиране в края на вчерашната втора свободна

...
След като оглави класиране в края на вчерашната втора свободна
Коментари Харесай

Ферари отново най-бързи в Зандвоорт, но Ред Бул ги настига

След като оглави класиране в края на вчерашната втора свободна подготовка преди конкуренцията за Гран При на Нидерландия, в този момент Шарл Леклер бе над всички и в третата подготвителна сесия на „ Зандвоорт “. 

Монегаскът съумя да направи обиколка за 1:11.632 по време на финалните квалификационни симулации в последните 15 минути на тренировката, с която побед със единствено 0.066 секунди Джордж Ръсел от Мерцедес. Добрата новината за многочислените почитатели по трибуните на „ Зандвоорт “ бе, че техничят любим Макс Верстапен се показа доста по-добре, отколко през вчерашния ден. Световният първенец даде третото време във финалния час за подготовка, като неговият пасив по отношение на водача Леклер бе 0.205 секунди. По-голямата част от него бе насъбран във втория бранш на пистата, където колите най-много на Ферари демонстрираха стархотно движение. 

Местата от 4-то до 6-то бяха заети от останалите водачи на Ферари, Мерцедес и Ред Бул, като Карлос Сайнц приключи на 0.339 от своя съотборник, Люис Хамилтън на 0.524, а Серхио Перес на 0.544. Освен първите шестима в под една секунда от времето на водача съумяха да влязат още Фернандо Алонсо, Себастиан Фетел, Мик Шумахер, Ландо Норис и Кевин Магнусен.

Уикендът за Гран При на Нидерландия, 15-ти кръг за сезон 2022 във Формула 1 продължава по-късно през днешния ден с квалификацията, която е планувана за 16:00 часа българско време. Резултатите от нея се чака да бъдат основни в битката за успеха на следващия ден, защото изпреварванията на „ Зандвоорт “ не са по никакъв начин лесни.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР