След като няколко десетки палестинци, чакащи на опашка за помощи

...
След като няколко десетки палестинци, чакащи на опашка за помощи
Коментари Харесай

Израелските войници не са атакували умишлено жители на Газа, чакащи на опашка за помощи

След като няколко десетки палестинци, чакащи на опашка за помощи в Газа, бяха убити, представител на Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) съобщи, че бойците не са атакували никого съзнателно, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1597
Когато филантропичната колона от 30 камиона, подкрепена от ЦАХАЛ, е пристигнала, " хиляди поданици на Газа са се втурнали към камионите ", съобщи армейският представител Даниел Хагари във видеоизявление, оповестено нощес в обществената медия " Екс ".

" Някои от тях са почнали яростно да блъскат и даже са стъпкали до гибел други поданици на Газа, разграбвайки филантропичните доставки ", сподели Хагари.
" В резултат на този злополучен случай десетки поданици на Газа са били убити и ранени ", добави той.

Войниците на ЦАХАЛ просто са произвели предупредителни изстрели във въздуха, с цел да разпилян тълпата. След това са се изтеглили, сподели Хагари. " Не е имало удар на ЦАХАЛ по конвоя с помощи. Признаваме страданията на почтените хора в Газа. Ето за какво търсим способи да разтеглим филантропичните си старания ", означи представителят.

ДПА показва, че не е допустимо да се направи самостоятелна инспекция на изказванията.

Контролираното от " Хамас " здравно министерство в Газа упрекна през вчерашния ден израелските бойци, че са простреляли 104 души и са ранили 760, до момента в който са раздавали помощи на палестинците.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР