След като най-мощната ракета, създавана някога, се взриви по време

...
След като най-мощната ракета, създавана някога, се взриви по време
Коментари Харесай

Защо “най-мощната ракета“ на SpaceX избухна по време на полет

След като най-мощната ракета, създавана в миналото, се взриви по време на първия изпитателен полет на галактическия транспортен съд на SpaceX, предопределен да изпрати астронавти до Луната, Марс и оттатък, от компанията излязоха с публично известие за повода.

В уеб страницата на SpaceX назовават случилото се “истинско шоу ” и разкриват, че “по време на изпитателния полет няколко мотора отхвърлиха, апаратът загуби височина и стартира да пада ”. След което е дадена командата за преустановяване на полета.

SpaceX Starship explodes after launch

— Crime With Bobby (@crimewithbobby)
“Както е общоприетата процедура, площадката и покрайнината бяха разчистени много преди теста и чакаме пътят и плажът наоколо до площадката да останат затворени до на следващия ден.

При сходен тест триумфът идва от това, което научаваме, а през днешния ден научихме извънредно доста за транспортното средство и наземните системи, което ще ни помогне да подобрим бъдещите полети на Starship ”, допълват от компанията.

View of Starship liftoff from South Padre Island
— SpaceX (@SpaceX)
Гигантската ракета излетя сполучливо в 8:33 ч. централно време (1333 GMT) от Starbase, частния космодрум на SpaceX в Бока Чика, Тексас. Капсулата " Старшип " трябваше да се отдели от първата степен на ракетата притежател три минути след полета, само че отделянето не се състоя и ракетата се взриви.

" Сякаш летателният тест не беше задоволително трогателен, Starship претърпя бързо непланирано демонтиране преди отделянето на степента ", написа SpaceX в Туитър.

Slow mo video of liftoff from the tower
— SpaceX (@SpaceX)
Въпреки неуспеха да приключи цялостния летателен тест, SpaceX разгласи изстрелването като сполучливо. " Изчистихме кулата, което беше единствената ни вяра ", сподели Кейт Тайс, инженер по системите за ръководство на качеството в SpaceX.

Liftoff from Starbase
— SpaceX (@SpaceX)
Американската галактическа организация НАСА е избрала точно този галактически транспортен съд, с цел да транспорти астронавти до Луната в края на 2025 година - задача, известна като " Артемида III " - за първи път след края на програмата " Аполо " през 1972 година

Starship се състои от галактически транспортен съд с височина 50 метра, предопределен за транспорт на екипаж и товари, който се намира на върха на ракета-носител " Super Heavy ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР