След като народните представители почиваха един месец заради местните избори,

...
След като народните представители почиваха един месец заради местните избори,
Коментари Харесай

Депутатите с нов опит за провеждане на пленарно заседание след изборите

След като народните представители почиваха един месец поради локалните избори , в  сряда се очакваше да възобновят своята работа.  Това обаче  не се случи, тъй като ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи не влязоха в залата и не се записаха.  С това на процедура първото им съвещание стартира с провал. В четвъртък следва да създадат нов опит да проведат пленарно съвещание и при сполучливо събиране на кворум, да се заемат със законодателната активност.

Първият работен ден  на депутатите след локалните избори обаче не мина без разтърсвания и рецензии в ръководещата коалиция, а опозицията от своя страна пък внесе втори избор на съмнение.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС не пристигна в постройката на Народното събрание , тъй като организираше изключително съвещание на партията, в което трябваше да реши дали да продължи да поддържа държавното управление или не. “С сътрудниците ни в това ръководство би трябвало да знаем какви линии не би трябвало да се минават, тъй като ще си загубим физиономията, хората в център дясното ще упорстват да сме тези, за които те са дали своят вот ”, разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Подкрепата, която дадохме за държавното управление се основаваше на два темела  – управническа и законодателна стратегия, сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и добави, че сега са се фокусирали върху това дали се извършват всички записани в програмата задължения от страна на изпълнителна и на законодателната власт. “На пръв прочит има браншове, в които има трайно несъблюдение на изпълнителната стратегия ”, заяви Атанасова.
Техните сътрудници в ръководството в лицето на ПП-ДБ пък ги приканиха да влязат в зала и да проведат диалози.

Въпреки че Движение за права и свободи публично не са част от ръководещата коалиция те също са значима част от болшинството,  което се образува в Народното събрание. На съвещание на групата им, се реши, че Делян Пеевски ще стане ръководител на ПГ на Движение за права и свободи, а предходният ръководител – Мустафа Карадайъ, който подаде оставка, ще остане редови народен представител.

При цялото напрежение при ръководещото болшинство  опозицията също не остана безучастна и реши да работи. Българска социалистическа партия, „ Възраждане “, Има Такъв Народ и самостоятелният депутат Радостин Василев внесоха избор на съмнение към кабинета „ Денков “ с претекста, че държавното управление е некомпетентно да обезпечи националната сигурност и защитата на страната.

 

Инфо: БГНЕС

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР