След като министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън нарече

...
След като министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън нарече
Коментари Харесай

След изказване на американски министър: Китай призова Вашингтон да реши собствените си дългови проблеми

След като министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън назова Китай „ спънка “ пред промяната на дълга в Африка тази седмица, китайските чиновници в Замбия дадоха отговор внезапно – наведете личната си къща в ред.

Китайското посолство в Замбия съобщи на уеб страницата си във вторник, че „ най-големият принос, който Съединени американски щати могат да създадат за проблемите с дълга отвън страната, е да работи по виновни парични политики, да се оправи със личния си проблем с дълга и да спре да саботира дейните старания на други суверенни страни за решение на техните проблеми с дълга. "

Републиканците в Камарата на представителите употребяват рискована, необикновена опасност да откажат да гласоподават нов таван на дълга, цифра, която отразява парите, които към този момент са изхарчени и в този момент се дължат на държавното управление, с цел да притиснат администрацията на Байдън и демократите да понижат разходните стратегии. Засега Белият дом на Байдън отхвърля да договаря, разчитайки на твърдолинейните републиканци да правят отстъпка под натиска на бизнеса, вложителите и умерените.

Националният дълг на Съединени американски щати е към 31 трилиона $, цифра, която внезапно набъбна от 2000 година насам до 5,6 трилиона $ посредством частично на увеличените разноски за застаряващото население, разноските за войните в Ирак и Афганистан, стратегиите за COVID-19 и данъчните облекчения, които понижиха приходите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР