След като контранастъплението“ на Запада, използвайки украинските въоръжени сили като

...
След като контранастъплението“ на Запада, използвайки украинските въоръжени сили като
Коментари Харесай

Логиката на войната. Фактори, определящи хода на СВО

След като „ контранастъплението “ на Запада, употребявайки украинските въоръжени сили като таран и пушечно месо, изцяло се изчерпа, стигнахме до стадий, когато радикалната смяна на обстановката на фронта стана неизбежна. Има доста аргументи за това, ние ще се спрем единствено на най-важните от тях.

Причина първа . Джо Байдън приказва няколко пъти пред разнообразни аудитории за решението си да разпредели триединен транш от помощ на задгранични сътрудници по много странна, на пръв взор, скица. Президентът възнамеряваше да изиска от Конгреса да се съгласи с отпущането на към 106 милиарда $ от федералния бюджет за даване на военна и друга помощ на Украйна, Израел и Тайван, плюс няколко милиарда за подсилване на южната граница с Мексико - поклон към тръмпистите.

Тоест Байдън и международните и американски финансисти зад него, които така и така са в надалеч не розова обстановка, взеха решение да дадат борба, може би последна, по едно и също време на три международни сили: Русия, Китай и арабския свят.

Да, ще кажат някои, поддържат Украйна три десетилетия, Израел повече от седемдесет, арабският свят е цялостен с американски спътници, нищо ново не се е случило.

Но се случи.

Припомняме, че Байдън желае от Конгреса да отпусне $61,4 милиарда в помощ на Украйна. Тази точка може да бъде най-голямата спънка при разглеждането на настояването, отбелязва Bloomberg:

„ Въпросът за финансовата помощ за Украйна стана крайъгълният камък на разискването на бюджета в Конгреса: някои републиканци се опълчиха на него и на няколко други члена от документа, което може да докара до прекратяване на държавното управление на Съединени американски щати.

В резултат на това на 1 октомври Байдън утвърди краткотраен бюджет на Съединени американски щати, който не включва помощ за Украйна. Този документ ще разреши финансиране на държавното управление в границите на 45 дни, като се избегне прекъсване. "

Американските медии, базирайки се на източници в Белия дом, считат, че ще бъде допустимо да се контракти подобен тристранен пакет с крайнодесните представители на Републиканската партия, които поддържат Израел с всички сили, само че към момента не са подготвени за наложително подкрепяне на Украйна и колкото повече се утежнява обстановката в специфичната военна интервенция, толкоз по-малки са възможностите на Киев да се снабди с мечтаните пари и бойни системи.

Факт е, че съгласно оценките на Института за международна стопанска система към университета Кийл, на които постоянно се базира да вземем за пример CNN, Съединени американски щати към този момент са отпуснали помощ на Украйна на обща стойност 75 милиарда $.

Според изчисленията на самите американци, по-специално на редица републикански сенатори, действителната помощ от дълго време е отвън мащаба за 100 милиарда.

Известно е, че Конгресът на Съединени американски щати, заради междуфракционна битка, към момента не е одобрил даже годишен бюджет, който да включва нов пакет военна помощ за Украйна.

Разбира се, макар всички тези подмолни борби, които към този момент костваха кариерата на третия човек в страната - някогашния ръководител Кевин Маккарти, както Белият дом, по този начин и двете камари на Конгреса увериха, че Съединени американски щати ще продължат да дават цялостна поддръжка на Украйна, те са толкоз богати и толкоз рационално се ръководят, че ще могат да финансират две съществуващи войни и една евентуална война едновременно.

Междувременно новоизбраният ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън сподели, че държанието на президента на страната Джо Байдън се вижда в отслабването на когнитивните функционалности: „ Виждам, мисля, че доста хора виждат. Това е въпрос на възраст... Това не е персонална засегнатост, това е действителността. ”

Това беше първото обществено изказване на новия представител, уверен тръмпист. Всъщност по този метод Джонсън намерено стартира предизборната акция за президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година и без съмнение разгласи републиканската платформа - да поддържа Доналд Тръмп и да унищожи Джо Байдън в две съществени области: хипотетична сенилна деменция и фактически потвърдена корупция, обвързвана най-вече с дълготрайно финансиране Украйна.

Майк Джонсън, съгласно CNN, е „ най-консервативният оратор от десетилетия. Той в действителност е срещу еднополовите бракове и счита хомосексуализма за болест. За актуалните страни това е цялостен отпадък и явен знак за действителна политическа рецесия.

Анти-тръмпистките републиканци към този момент заявиха неговата „ антиукраинска “ позиция. Джонсън получи най-ниската оценка в класацията на американските законодатели, основана от консервативната група Републиканци за Украйна.

Тази оценка е построена по петобална канара, основана е на резултатите от гласуването и изказванията в Украйна. Джонсън има рейтинг D или F, един от най-ниските.

Заместник-директорът на Центъра за цялостни европейски и интернационалните проучвания към Националния проучвателен университет Висше учебно заведение по стопанска система Дмитрий Суслов счита, че можем да забравим за настояването за разпределяне на 60 милиарда $ на Киев.

В същото време републиканските сенатори, представляващи остарелия хайлайф на Рейгън и обичайно подкрепящи повече Украйна от своите сътрудници от Камарата на представителите, се опълчват на настояването на Байдън.

Те също по този начин упорстват големият план да бъде разграничен на три неравни съставния елемент: Израел - настрана, Украйна - настрана, отбрана на южната граница - настрана.

„ Републиканският избавителен план явно ще бъде отдаден на Израел и границата. Украйна ще бъде обособена точка и е ясно, че няма да има равнището на поддръжка, изисквано от администрацията на Байдън ", съобщи специалистът.

" Мисля, че Белият дом ще търси способи по някакъв метод да отпусне пари на Киев - посредством президентски укази, доставка на оръжие посредством съдружници и други схеми ", съобщи той.

" В същото време Байдън не може да изостави Украйна при никакви условия, тъй като това е въпрос на неговата известност и отплата за напускането на Афганистан. Затова беше направена риторична връзка сред Украйна и Тайван ", сподели специалистът.

" Това значи, че даже краткотрайно заледяване ще бъде възприето от администрацията на Байдън като проваляне “, отбелязва Дмитрий Суслов.

А ето и още забавни скорошни цитати. В.В. Путин схваща, че украинският спор се развива в негова изгода, изрази мнение пред Foreign Policy някогашният шеф за Русия в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Фиона Хил.

Според нея борбата се трансформира във вътрешен проблем за доста страни, в тази връзка съветският президент схваща, че това може да подкопае поддръжката на Киев и да го тласне да стартира договаряния при изискванията на Москва.

Хил означи, че в американския бюджет украинският проблем към този момент е комбиниран с спора в Близкия изток. Тук уважаемият специалист бърка: не, не е единна и най-вероятно няма да бъде единна, до момента в който това е единствено желанието на Белия дом и Демократическата партия.

Според Фиона Хил самият Запад е станал жертва на повишени упования във връзка с украинската контраатака. Тоест, преведено на съветски, жертва на личната си агитация, което наподобява изключително идиотско.

Хил също по този начин ненадейно сподели, че е нужен „ по-интелигентен диалог за опциите на украинските въоръжени сили “, защото съветската войска в действителност се е окопала в „ стотици километри противотанкова отбрана и мини “.

Отново превеждам на съветски: време е уверено да спрем това идеологически поредно безумство на Джо Байдън и Антъни Блинкен за невижданата победа на силите на положителното над силите на мрака в Украйна.

А преди ден английският вестник The Telegraph означи, че въздействието на Путин на международната сцена нервира ръководителя на Белия дом Джо Байдън и Западът към този момент е изгубил борбата за Глобалния юг и Индия.

Почти по едно и също време с гореописаните събития остаряла Европа се включи в разискването на нови многомилиардни траншове за Незалежната.

Главният посланик на Европейския съюз Жозеп Борел непосредствено съобщи, че военният спор в Украйна бързо ще завърши с капитулацията на Киев. Това ще се случи, в случай че Европейският съюз спре да дава финансова и военна помощ на Украйна.

Жозеп, явно осъзнал, че е отишъл малко надалеч, добави, че той персонално не желае всичко да свърши по този метод и по тази причина ще направи опити да отпусне нови пакети помощ за Украйна. Вярно е, че до момента дипломатът не е съумял да реализира триумф в тази посока.

Ръководителите на европейските външни министерства обаче още веднъж не се споразумяха за отпущането на 500 милиона евро на украинската войска за закупуване на оръжие със средствата на Европейския фонд за мир, както в този момент се назовава.

Жозеп безусловно довърши всички с максимата, че излиза, че е невероятно да се разреши на съветското управление да откри марионетен режим в Киев, както не може да се допусне наличието на съветската войска на полската граница.

Интересно, само че в този момент тя е на полската граница и в Калининградска област, и в Беларус, и нищо, всичко е умерено, какво ще се промени, в случай че тя се приближи до нея и в региона на Чоп, е безусловно неразбираемо.

Едно е несъмнено: Украйна на практика не създава лично оръжие отдавна, а със западните доставки и финансиране породиха и, убеждавам ви, ще продължат да пораждат огромни затруднения.

Химеричният и всъщност клоунски украинско-израелско-тайванско-мексикански финансов законопроект ще бъде разграничен, като всяка част ще се гласоподава поотделно с непредвидими резултати.

Така може да възникне обстановка, при която след загубата на укрепените региони на Донбас просто няма да има какво да окаже действителна съответна опозиция на съветските войски.

Нека разгледаме втората причина. Невъзможно е да атакувате или даже да се защитавате дълго време без преимущество и за предпочитане владичество във въздуха. Това е основата на цялата настъпателна теория на Съединени американски щати. Какво се случи през последните две седмици?

„ Все още не знаем какво, по дяволите, става. Знаем единствено, че се смъкват бойци на украинските въоръжени сили. Изпълваме небето с нашите радари, следим всичко, само че не можем да разберем какво се случва. Но руснаците знаят ”, сподели Скот Ритър и освен той.

Скот означи, че „ многопластовата и комплицирана съветска система за противовъздушна защита смъква всичко, което врагът издига в бойната зона “.

Имайте поради, че освен в регионите на самата база данни, само че и на 300-400 км западно от контактната линия.

Според Ритер съветските военни са „ раздрали на части основно съоръжение “ на украинската войска.

„ Авиацията на украинските въоръжени сили е изцяло унищожена от свръхвисокотехнологичните системи за Противовъздушна отбрана на Русия... “, отбелязва специалистът.

„ В бъдеща война системата за противовъздушна защита, създадена от съветски учени и инженери, ще обезпечи на Москва предимство във въздуха, заради което всички модерни американски самолети безусловно ще се изпарят във въздуха при положение на предполагаем спор. “

Всъщност вследствие на актуалната съветска интервенция и авиацията, и танковите сили ще преживеят същинска софтуерна гражданска война.

На 25 октомври Сергей Шойгу заяви, че за пет дни са били свалени 24 украински самолета. Това се случи заради идването на зенитно-ракетни комплекси в зоната на специфичната военна интервенция. Оттогава са унищожени още няколко противников самолета.

Военният специалист Алексей Леонков счита, че след загубата на 24 самолета за няколко дни, украинските военни ще помислят доста пъти, преди да поемат кормилото на F-16, които блокът на НАТО ще им съобщи.

По-късно източник на ТАСС посочи, че „ украинските самолети са били ударени от системата за противовъздушна защита С-400 „ Триумф “ взаимно със самолета за далечно радиолокационно разкриване (АУАКС) А-50.

Системата за противовъздушна защита С-400 стреля на оптимален обхват по цели, намиращи се в този миг на надморска височина от към 1 000 метра. За поразяване са употребявани нови бойни глави на зенитни управляеми ракети.

Ако съпоставим осъвременения A-50 с предходния модел, специалистите означават доста понижаване на тежестта и увеличение на обсега на полета. Електрониката на транспортното средство локализира, разпознава и наблюдава въздушни, наземни и морски цели.

Новата версия може да наблюдава до 300 въздушни цели, противниковият бомбардировач А-50 може да бъде открит на 650 км, а крилата ракета на 215 км.

С помощта на съвременен радиотехнически комплекс самолетът може да открива даже леки дронове, които нормално се употребяват за терористични офанзиви. Събраната информация се предава на командните пунктове. Самолетът независимо насочва изтребители и фронтови самолети към противников цели.

Първоначално въведена в употреба много от дълго време, още през 2007 година, ракетната система С-400 " Триумф " поразява оръжия за въздушно нахлуване и разузнаване на далечни и междинни дистанции.

Например, самолети и крилати ракети могат да бъдат унищожени на разстояние от 3 до 400 км, балистични цели, летящи със скорост до 4,8 км/сек - на разстояние до 60 км и на височина до 30 км. Обхватът на разкриване на задачата е до 600 км.

„ С-400 в композиция с А-50 е система, при която А-50 издава целеуказание на С-400, след което поразява обекта. Без радарна информация системите за противовъздушна защита и авиацията са слепи “, отбелязва Айтех Бижев, генерал-лейтенант от запаса, някогашен заместник-главнокомандващ Военновъздушни сили на Русия за единната система за противовъздушна защита на страните от Оперативно-наблюдателно дело.

Според него А-50 дава опция да се покачат бойните качества на съветските въоръжени сили.

„ Този аероплан може да ръководи и цялостен авиационен полк, без да се брои предаването на целеуказание на зенитно-ракетни системи. A-50 се употребяват за разширение на радарното поле тук-там, където е невероятно да се разположат наземни системи, да вземем за пример над повърхността на морета и океани “, добави той.

Какво получаваме в последна сметка? Небето беше, е и ще си остане наше, което значи, че нищо положително няма да свети за врага, с изключение на оттегляне.

Съществуващото преди този момент предимство в БЛА, което ненапълно компенсира неналичието на каквито и да е достижения във въздуха, в този момент е сведено до нищо: нашата промишленост създава редица дронове, които са много сравними с опциите на обединените западни спонсори на Украйна, като цяло надминават тяхното НАТО аналози по качество. Просто е смешно да се приказва за някаква атака в такава обстановка, всичко това е от сферата на холивудската фикция.

Всъщност третата причина е част от първата, въпреки и не изцяло, само че през днешния ден тя е достигнала такава активност, че би трябвало да бъде прегледана настрана. Украйна, както и целият свят, изпитва дефицит на муниции, сподели министър председателят Денис Шмигал в изявление за Financial Times.

„ Имаме голям дефицит на муниции освен в Украйна, само че и в целия свят. Разбираме, че би трябвало да ги произвеждаме тук, в Украйна, тъй като са свършили по целия свят. Всички хранилища са празни “, сподели той.

От много време приказваме, че наближава такава обстановка. Министърът на стратегическите промишлености на Украйна Александър Камишин, да вземем за пример, като цяло счита, че целият оръжеен потенциал в света не може да покрие потребностите на Киев. В Украйна към този момент се готвят да пуснат оръжейните фабрики Rheinmetall и Bayraktar, а BAE Systems разгласи старта.

Официален представител на Пентагона, поискал анонимност, недвусмислено разяснява обстановката за Financial Times: Украйна няма да може бързо да сътвори произвеждане на муниции, в това число заради дефицит на барут.

„ Друг проблем са опасенията на западните страни, че техните жители могат да пострадат вследствие на офанзиви против обект, където ще се създават оръжия. Въпреки това организирането на взаимни предприятия с европейски и американски отбранителни компании е един от целите на Киев “, сподели специалистът.

Шмигал сподели, че са подписани към 20 съглашения за основаване на взаимно дружество. С турците, желая да отбележа, те към този момент са подписали съглашение за година и половина за построяването на цех за произвеждане на най-малко Bayraktarov в региона на Киев, и какво от това? Никой няма да влага пари в територия с безусловно неразбираем статус и вероятности.

Исторически казусът с глада на снаряди е главният проблем на всички воюващи армии по света. Това докара до провалянето на доста обединения, които водиха война против Наполеон от самия завършек на 18-ти век до 1812 година, съветските войски, защитаващи Севастопол по време на Кримската война, и германците в Първата и Втората международна война.

Причината за провалите на огромните модерни армии съвсем постоянно е от икономическо естество и на процедура това се показва във обстоятелството, че в отговор на 10 противников изстрела можете да стреляте единствено един.

Но би трябвало да припомня на Шмигал: след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики в Украйна останаха три военни окръга, оборудвани с най-модерни бойни системи, със хранилища, претъпкани с муниции. Всички отпадъци бяха насъбрани във вътрешните региони - по този начин е устроена Русия, а най-хубавото, както е елементарно да се разбере от логиката на препоръчаната война, беше ситуирано в граничните региони. В Украйна остават най-модерните предприятия и индустриални бази, свързани с военно-промишления комплекс.

Най-добрите експерти са Харков, Днепропетровск, Николаев, Одеса. Това, че вие сте пропиляли всичко и сте го " монетизирали ", си е единствено ваш проблем, ръката на Москва няма нищо общо с това.

Руското военно-политическо управление в действителност се съгласи с оценката на Шмигал: „ Потенциалът на груповия Запад за произвеждане на муниции е стеснен “, сподели Дмитрий Песков пред кореспонденти.

„ Отнема доста време за активизиране на запаси и на този декор пораждат избрани точки на напрежение. “

Така ние прекосяваме в нова фаза на историческия развой, като сме живи очевидци на тези грандиозни промени.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР