След като извадите зеленикавата обвивка, която заобикаля царевицата, ще получите

...
След като извадите зеленикавата обвивка, която заобикаля царевицата, ще получите
Коментари Харесай

Неподозираните ползи от царевичната коса

След като извадите зеленикавата обвивка, която заобикаля царевицата, ще получите един пласт от влакнеста маса. Тя е известно като царевична коса. Можете да я употребявате както в прясна, по този начин и в суха форма.

Ако желаете да съхранявате влакната свежи, поставете ги в херметически затворен резервоар и ги позиционирайте в хладилника. Така удължавате живота им с няколко седмици. В взаимозависимост от времето може да се наложи да изсушите изцяло царевичната коприна за няколко дни, след което тя може да се съхранява за дълго.

Няма метод да ядете непосредствено царевичната коприна - не е доста прелестно. Но пък можете да я вложите в разнообразни отвари за лекуване на куп болести. Ето и няколко потребни разновидността при проблеми с пикочните пътища:

Необходими са ви прясна или суха царевична коса (една шепа), 1 л вода. Ще би трябвало да сложите да заври вода. Когато стартира да кипи, пуснете сухата или прясна царевична коприна. Оставете да поври за няколко минути (4-5 минути е достатъчно).

Тя ще се трансформира в кафява течност. След това можете да сервирате чая както леден, по този начин и топъл. Някои хора избират да прибавят лимонен сок, с цел да прибавят и неговия усет към този на царевичния. Оставащият чай може да се съхранява в хладилника за няколко дни.

 Чай Снимка: Станислава Армянова

Царевичната коприна работи като противовъзпалително средство за инфекции на пикочните пътища. Потреблението на копринен чай спомага за усмиряване на инфектиране пикочен мехур и пикочните пътища. Това ви кара да уринирате и по този метод понижава риска от струпване на бактерии в уринарния тракт.

Също по този начин се употребява за усмиряване на раздразнената простатна жлеза. Този чай оказва помощ за изчистване на непотребната вода и боклуци от тялото, като по този метод понижава затрудненията, свързани със задържането на ненужни течности. Според изследванията използването на диуретици оказва помощ да се отървете от няколко здравословни рискове, в това число конгестивна сърдечна непълнота и бъбречни болести в дълготраен проект.

Използването на царевична свила е потребно и освен при проблеми от подобен темперамент. Много хора страдат от хипертония или проблеми с високо кръвно налягане в наши дни. Те могат да употребяват чай от царевична коприна, с цел да си оказват помощ.

Царевичната коса е известна със своите противовъзпалителни свойства. Традиционните почитатели на медицината смятат, че могат да бъде употребена за понижаване на болката, породена от възпалителни болести като подагра и артрит.

Царевичната коприна съдържа витамин С, който е съвършен за повишение на имунитета. Той също играе централна роля в регулирането на безчет функционалности в човешкото тяло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР