След като изненада Интер на стадио Джузепе Меаца в първия

...
След като изненада Интер на стадио Джузепе Меаца в първия
Коментари Харесай

"Славия" Прага стъписа и "Барселона" на "Камп Ноу"

След като изненада " Интер " на стадио " Джузепе Меаца " в първия кръг от груповата фаза на Шампионска лига (1:1), " Славия " Прага шокира още един от огромните европейски грандове. Чешкият първенец не позволи гол и завоюва точка от 0:0 при гостуването на " Барселона " в среща от шеста група на шампионата. Футболистите на чешкия клуб за следващ път играха самоуверено, въодушевено и тактически ексцентрично, а в допълнение вратарят Ондржей Коларж бе брилянтен в изявите си.

" Барса " бе без контузения Луис Суарес, а в офанзива започнаха Лионел Меси, Антоан Гризман и Усман Дембеле, който бе титуляр едвам за трети път през сезона. През първата част домакините се затрудняваха с високо поставената защитна линия на " Славия ", която на моменти се състоеше от шестима индивида. Каталунците я преодоляха единствено няколко пъти посредством пробиви на Нелсон Семедо, който пропусна първото чисто голово състояние. Ударът му бе избавен от Коларж.
Снимка: Getty Images
До края на първото полувреме Меси си създаде добра позиция, само че страхотният му удар от границата на наказателното поле приключи без триумф, откакто топката се отби от напречната греда. Аржентинският талант видя още един собствен шут в 43-ата минута да бъде спасяван от Коларж, а при последвалия ъглов удар Жерар Пике засече центрирането, само че още веднъж стражът на " Славия " се оправи на висота.

В началото на второто полувреме националният вратар на Чехия спря и Сержи Роберто. Десният бек размени Жорди Алба на почивката, а в 55-ата минута бе изведен в наказателното поле от Дембеле, само че опитът му да пусне топката сред краката на Коларж бе несполучлив. Малко по-късно гол на Артуро Видал бе анулиран, заради засада на Меси, който асистира на чилиеца. Последната решителна интервенция от вратаря на гостите бе в 77-ата минута, когато отрази още един изстрел на суперзвездата на " Барса ".

" Славия " Прага е едвам четвъртият тим, който не позволява загуба в посещение на каталунците от Шампионска лига от септември, 2013 година, след Тотнъм, Ювентус и Атлетико (Мадрид). Чешкият първенец също по този начин е първият състав от февруари, 2018 година (Хетафе), който не инкасира попадение на " Камп Ноу ". До този миг в историята " Спарта " Прага бе единственият чешки състав, който не е губил при аудиенция на " блаугранас ", печелейки с 1:0 през сезон 1985/86. 18-кратният притежател на купата в шампионата на Чехия продължава да играе устойчиво при гостувания в Испания, като при всяко от последните четири е приключил наедно.

" Барселона " не вкара гол едвам за трети път в 15 срещи от началото на сезона, и въпреки да остава водач в класирането на група 6 с 8 точки, ще би трябвало да се потруди старателно в оставащите два дуела, с цел да си подсигурява продължение към елиминациите. За първенеца на Испания следва домакинство на " Борусия " Дортмунд и посещение на " Интер ". " Славия " Прага има единствено две точки в актива си, само че продължава да прави превъзходно усещане с изявите си, макар че има за противници някои от най-силните отбори на континента.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР