След като изхвърли Tesla, компанията за коли под наем SIXT,

...
След като изхвърли Tesla, компанията за коли под наем SIXT,
Коментари Харесай

След като “изхвърли Tesla, компанията за коли под наем SIXT, която оперира и у нас, ще закупи 250 000 автомобила от Stellantis

След като " изхвърли " Tesla, компанията за коли чартърен SIXT, която оперира и у нас, ще закупи 250 000 автомобила от Stellantis.

След като се отхвърли от електрическите автомобили на Tesla, световният колос за коли чартърен SIXT афишира, че ще закупи до 250 000 автомобила от Stellantis за автопарковете си в Северна Америка и Европа.

Сделката ще е за няколко милиарда евро и Stellantis ще достави електрически плъгин хибрид и коли с мотор с вътрешно горене. Доставките стартират още това тримесечие и ще продължат през идващите три години.

Въпреки това SIXT има проекти да електрифицира до 90% от автопарка си в Европа до края на десетилетието.

Очакват се коли като Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall и Maserati. Към колите си компанията желае да добави и бусове (включително 7- и 9-местни).

По думите на изпълнителния шеф Константин Сикст това разрешава на компанията да форсира тактиката си за напредък " откакто към този момент реализира растеж на световните доходи от съвсем 20% през първите девет месеца на 2023 година Амбиция е в действие за европейските страни най-много, само че също и в Съединени американски щати, най-големият пазар за наеми в света и най-важният пазар за " растежа за нашата компания ", представен от Elektrek.

През декември SIXT разгласи, че ще отстрани Tesla от автопарка си, поради пониженията на цените на Tesla, които подбиват цените на използваните коли - значим източник на доходи за фирмите за коли чартърен. Друга причина били по-високите разноски за ремонт, спрямо колите на газ.
 Компанията за коли чартърен Sixt
Компания за коли чартърен, с интервенции у нас, " изхвърля " електрическите автомобили на Tesla от автопарка си

Причините са високи разноски, както и обезценка

Що се отнася до Stellantis, Fiat 500e ще бъде първият електрически автомобил, който се стартира в Съединени американски щати.

Напоследък Stellantis имаше тежък интервал, което докара до съкращения както в Съединени американски щати, по този начин и в Европа, до момента в който реализира проекти за прекосяване към електрически автомобили, тъй че поръчката от SIXT е добре пристигнала за компанията.

Автомобилният производител 100% от продажбите в Европа и 50% от продажбите в Съединени американски щати да бъдат електрически транспортни средства с акумулатори до 2030 година

Миналата седмица Hertz разгласи, че ще продаде към 20 000 коли Tesla, цитирайки същите аргументи, посочени от SIXT. Hertz стартира да купува " набира " своя флот от Tesla на пикови цени, само че по-късно Tesla стартира да смъква цените, с цел да сътвори търсене на фона на възходящите лихвени проценти. Това докара до срив на цената на флота на Tesla на Hertz.

SIXT е една от най-големите компании за коли чартърен в Европа и има офиси в над 100 страни, в това число в България. Компанията е с 8500 чиновници по целия свят. SIXT USA отвори 100 местоположения в 18 щата от 2011 година насам.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР