След като „Фолксваген са избрали да инвестират в Турция, а

...
След като „Фолксваген са избрали да инвестират в Турция, а
Коментари Харесай

Министри: Ще привлечем друг голям инвеститор с натрупания опит от „Фолксваген”

След като „ Фолксваген " са избрали да влагат в Турция, а не в България, насъбраният опит ще ни помогне да притеглим различен вложител. Това стана ясно от думите на министрите, ангажирани в договарянията с немския авто тръст.
„ Фолксваген ” записва компания в Турция Седалището е в окръг Маниса, капиталът е 943,500 млн. турски лири
Според вицепремиера Томислав Дончев привличането на различен вложител от сходен мащаб, може да стане до 2-3 години.

Преди броени дни, при визитата на премиера Бойко Борисов в Южна Корея, българската делегация посети корейската автомобилна компания „ Хюндай ".
България е отправила оферта към южнокорейската компания „ Хюндай ” Това стана ясно в първия ден от визитата на премиера Бойко Борисов в Южна Корея
Дончев, Горанов и Плевнелиев разясниха, че спънка пред инвестицията на „ Фолксваген " в България, са се оказали разпоредбите на Европейски Съюз.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Този вид големи корпорации се държат по метод, който е мъчно дребна страна като нашата да се състезава с голям пазар като турския или страна, на която като нас Европейският съюз постанова условия”, споделя Владислав Горанов.

„ Няма кой през днешния ден да глоби Турция,че употребява участието си в общия пазар. Некоректно и не по разпоредбите тя е член на митническия съюз без задължения”, счита Росен Плевнелиев, президент на България в интервала от 2012 до 2017 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР