След като един от най-смъртоносните горски пожари в историята на

...
След като един от най-смъртоносните горски пожари в историята на
Коментари Харесай

Лахайна очаква с нетърпение: От учениците в средното училище до кмета, какво виждат местните за бъдещето на историческия град

След като един от най-смъртоносните горски пожари в историята на Съединени американски щати погълна техните къщи, учебни заведения, църкви и бизнеси, хората от Лахайна виждат шанса за прераждане.

Адът на 8 август остави 100 мъртви и доста повече разселени и ранени. Той също по този начин претендира за над 2000 здания и 2170 акра, в това число доста фамилни домове и постройки, които са издигнати преди епохи, когато Лахайна е била столица на Хавайското кралство.

Но основни наставления не идват от Лахайна. По-скоро решенията за ориста на града са значително в ръцете на страната - или на управлението на окръг Мауи. Окръгът споделя, че възобновяване на изгорелите здания даже няма да стартира след още 18-24 месеца, а проектите за огромна картина са мъгляви.

След почистване на отломките и оставяне на хората назад да видят домовете си, градът неотдавна отвори останалите учебни заведения и приветства туристите назад в региони, незасегнати от пожарите. Длъжностни лица работят с ф...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР