След като е открил имитация на вражеска подводница и е

...
След като е открил имитация на вражеска подводница и е
Коментари Харесай

Руска фрегата изстреля торпеда за борба с подводници в Южнокитайско море

След като е разкрил реплика на вражеска подводница и е удостоверил координатите ѝ благодарение на хеликоптер, военният транспортен съд е изстрелял торпеда и бомби, употребявани за битка с подводници, оповестява организация Интерфакс.

Отряд бойни кораби на съветския Тихоокеански флот, в това число флагманът на флота, крайцерът " Варяг " и фрегатата " Маршал Шапошников ", са на " далечно корабоплаване ", което включва Азиатско-тихоокеанския район, съгласно същия източник, прибавя Българска телеграфна агенция.

Руската държавна осведомителна организация РИА заяви, че корабите са напуснали пристанището на Владивосток, в съветския Далечен изток, на 22 януари.

Първата част от учението беше осъществяването на бойни извършения за поразяване на група кораби в североизточната част на Берингово море. Екипажите на гвардейския ракетен крайцер " Варяг " и атомния подводен ракетен крайцер " Томск ", както и бреговата ракетна система " Бастион " са отработили ракетния удар, се показва в формалния канал на министерството в " Телеграм ".

Крилатите ракети " Вулкан ", " Гранит " и " Оникс " бяха изстреляни от техните общоприети морски и брегови носители по комплицирана целева позиция, симулираща групиране на подправени противников кораби в Берингово море. По данни от справедлив мониторинг всички ракети сполучливо са поразили заложените цели, на стотици километри от точките на изстрелване.

В тактическото обучение вземат участие към 10 хиляди военнослужещи и повече от 50 единици военна техника, в това число надводни кораби и спомагателни кораби, подводници, военноморски самолети и хеликоптери, брегови ракетни системи " Бал " и " Бастион ", както и колесни и верижни бронирани машини с висока проходимост.

По време на маневрите не престават редица сложни ракетни и артилерийски стрелби, отработват се учения по противовъздушна, противолодъчна и противодесантна защита, както и механически марш по арктически терен.

Всички части на учението имат защитителен темперамент и имат за цел да подобрят подготовката на силите и войските за интервенции по североизточните граници на Русия, прибавят от съветското военно министерство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР