След като Брънчев беше допуснат до конкурс за шеф на

...
След като Брънчев беше допуснат до конкурс за шеф на
Коментари Харесай

Само във Фрог: Разработван от „Вътрешна сигурност“ бивш шеф на ГДБОП-Пловдив оглави КПКОНПИ в града

След като Брънчев беше позволен до конкурс за началник на звеното КПКОНПИ, само че не се яви, Запрян Стоянов „ завоюва “ надпреварата. Източници от Министерство на вътрешните работи разкриха пред Фрог нюз, че Стоянов неотдавна се пенсионирал от поста началник на БОП-Пловдив след прекомерно любопитни събития, свързани с професионалната му кариера.

Съмнителна информация във „ Вътрешна сигурност “ дава старт през 2020 година на оперативна разработка, в която попада и Запрян Стоянов. Тя е обвързвана с предупреждаване на криминално-проявени лица за готвени против тях акции. Имало данни, че това се вършело от полицейски шефове. Запрян Стоянов, съгласно нашите източници от вътрешното ведомство, е бил подслушван в тази връзка. Какво е излязло от СРС-та знаят малко на брой, само че е реалност, че малко по-късно е формирано досъдебно произвеждане в профилираната прокуратурата /Фрог разполага с данни за него/.

Работата на „ Вътрешна сигурност “ стига и до ушите на управлението в централата на ГДБОП. Според източника ни, имало решение да не се дава публичност на случая, с цел да не се удря по репутацията на властта. Казват, че Стоянов бил посъветван да „ излезе на подобаващ отдих “. От досъдебното произвеждане към момента няма действителен резултат, само че подслушваният началник, незабавно след махането си, поискал да оглави звеното, призвано да се бори против корупцията в страната. И това към този момент е реалност.

Запрян Стоянов е приключил милиционерското учебно заведение в Пазарджик. Бил е шеф на районното в Асеновград, откъдето, твърди се, е основал извънредно топли връзки с доближени до Движение за права и свободи.

Скандалите с КПКОНПИ не свършват до тук. Оказва се, че Николай Брънчев, за който Фрог в детайли ви описа в предходни изявления, се е кандидатирал за два поста в КПКОНПИ. Единият – началник на цялото звено в града под тепетата, а другият – за основен контрольор. След като Брънчев не се явява на състезанието за началник, от обществена информация на уеб страницата на антикорупционната комисия се схваща, че той е бил първият позволен до състезанието за основен контрольор. В последна сметка никой не спечелил. Не е ясно дали разкритията в медиите за неговата професионална кариера не са били пречка към следващото му израстване в държавната администрация.

Интересна е практиката на ръководещите на високи и виновни постове да слагат хора, които са били обект на службите или прокуратурата. Наскоро медията ни разкри, че шефът на „ Вътрешна сигурност “ към Министерство на вътрешните работи Стефчо Банков, който минава за изключително непосредствен до основния прокурор Иван Гешев, е бил подслушван. От документ, с който разполагаме се вижда, че създаването против Банков била кръстена с псевдоним „ Геа “.

Обект на „ Вътрешна сигурност “ се оказаха и полицейски шефове от полицията в Плевен. Разкрития на локални кримки, дадени пред арбитър, сочат, че началниците са поръчвали на кого да се подмятат опиати за персонално възмездие. Срещу тях бяха формирани досъдебни производства в профилираната прокуратура, само че въпросните ченгета не престават да са на постовете си.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР