След като бившият заместник министър на екологията и настоящ съпредседател

...
След като бившият заместник министър на екологията и настоящ съпредседател
Коментари Харесай

Най-толерираният еколог у нас - Тома Белев, се оплака от режисирани кампании на ГЕРБ срещу него

След като някогашният заместител министър на екологията и сегашен съпредседател на „ Зелено придвижване “, част от ПП–ДБ, Тома Белев, съобщи, че имал 110 метода да накара ГЕРБ да махнат Мария Габриел, в различен пост във Facebook упреква ГЕРБ, че бил „ обект на герберски акции “.

Въпреки изказванията му, че е цивилен деятел, това не е правилно. Бил е дълготраен шеф на парк Витоша, общински консултант в София, зам. министър на околната среда и водите и неизменим претендент за народен представител и евродепутат, пише ekonovini.bg.

Тома Белев е най-толерираният еколог в страната. Въпреки изказванията му, че е цивилен деятел, това не е правилно. Бил е дълголетен шеф на парк Витоша, общински консултант в София, заместител министър на околната среда и водите и неизменим претендент за народен представител и евродепутат.

Неправителствените организации, компании и консорциуми, в които е взел участие, са печелили поръчки за милиони левове. Ръководел е екипи, правели проекта за ръководство на Пирин, който блокира за десетилетия развиването на ски зона Банско. Действащият от 2005 година проект за ръководство на Витоша също е редактиран от него и по тази причина планината е в този тип, без вяра до се промени.

Същевременно, като заместител министър издейства приемането от Министерски съвет на проекта за ръководство на парк Българка, който е юридически от него и коства 2.6 милиона лв., и който блокира построяването на тунела под Шипка.

През 2003 година Белев записва „ Асоциация на парковете в България “ - частна конструкция, в която участваха 8 от 11 дирекции на държавните естествени паркове. Тази частна конструкция, дублираща активността на дирекциите, е основана без позволение на принципала - Министерство на земеделието. Въпреки това Белев в никакъв случай не е бил глобен. Нещо повече. Преди няколко години той пререгистрира „ Асоциация на парковете в България “ и я завладя, променяйки квотата на участниците. Така приватизира асоциацията, с всичките десетки земи и парцели, които сдружението притежаваше.

Скандали имаше и за негови ксенофобски изявления, още веднъж без последици. Като заместител министър, дружно с министъра, Борислав Сандов, отпуснаха без търг и конкурс 11 милиона лв. на Природонаучния музей към Българска академия на науките. Въпреки противозаконното деяние, още веднъж няма никакви последици за него.

Докато дружно с Борислав Сандов управляваха Министерство на околната среда и водите, дадоха защитата на всички зони по Натура - над 40 000 кв. км, без търг или конкурс, на паравоенно формирование. Отново без да дават отговор за тези си дейности.

Сега Тома Белев се оплаква, че ГЕРБ режисирали акции против него, тъй като бил несклоняем войник против тях. Забравил е да спомене многочислените случаи, когато тъкмо министри от кабинетите на Борисов му подписваха поръчки за милиони и уволняваха хора, с цел да угодят на него и еколозите, с цел да спрат екорекета върху страна, общини и бизнес.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР