След като България преди почти 30 години първа призна Република

...
След като България преди почти 30 години първа призна Република
Коментари Харесай

Николай Василев: Политиката ни към Северна Македония трябва коренно да се промени

След като България преди съвсем 30 години първа призна Република Македония и направи всичко допустимо тя да се утвърди като самостоятелна страна, по-късно неуспехът на нашата „ македонска политика “ и невъзможността да установим тесни връзки на съдействие са явни. Това разяснява пред БНР политологът Николай Василев.

Според него през последните години историци, „ всичките сътрудници на Държавна сигурност “, основават в медийното пространство „ една доста подправена визия за това, което се случва в Македония “.

Трябва радикално да се промени политиката на България към Северна Македония, счита политологът.

„ Много неща са пропуснати. Няма да се случи по този начин, както желаят твърдите български националисти – от раз да се каже: историята е била такава, такава, такава. Това е развой, който би трябвало да е доста по-всеобхватен ", разяснява Николай Василев.

По думите му не можем да чакаме с една историческа комисия внезапно да се решат наслагвания, които са на повече от век.

Николай Василев е бил консултант на вицепрезидента Тодор Кавалджиев, както и консултант в политическия кабинет на Николай Ненчев  Николай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 година Юрист. Магистър по право и политически науки. в Министерството на защитата. Автор е на книгите „ Триумфите и злополуките на българската дипломация” и „ Битката за България”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР