След като 17-годишен от ромски произход бе застрелян вчера край

...
След като 17-годишен от ромски произход бе застрелян вчера край
Коментари Харесай

Дядото на убития 17-годишен ром: Видях стрелеца, той се целеше и в мен


След като 17-годишен от ромски генезис бе убит през вчерашния ден край Монтана, околните му проговориха пред БТВ.

Дядото сподели, че нещастието се е разиграла пред очите му. По думите му Гошко е паднал след изстрела и е умрял на място. „ Чух изстрел и детето падна в каручката. Конят се изплаши и побягна, аз го стопирах. Бях в потрес и по тази причина не споделих, че съм видял мъжът, който стреля. Видях стрелеца, той се целеше и в мен. Виждал съм го и различен път в гората и отново ни е заплашвал. Преди време заплашваше да убие и различен с тръба “, описа почерненият родственик на момчето.

На въпрос за какво влизате в частен парцел, дядото сподели, че са отишли да косят трева за конете, само че не и за дърва, каквато информация се появи през вчерашния ден. В този миг идва притежателят и ги пита какво вършат в частен парцел.

Семейството на умрялото момче е в потрес.

„ Искаме правдивост “, приканиха от квартала. „ В такава страна с подобен народ по този начин се живее “.

Според тях стрелецът се усеща безнаказан. „ Човекът е доста напред. Той се хвали, че ще има доста хора зад тила си и няма да пострада “, показа гражданин на квартала.

Хора от махалата питат за какво има етническо разделяне на хората. "Ние не сме ли хора? В Монтана има доста огромна расова дискриминация, децата ни непрекъснато са бити, само че реакция на управляващите няма “, оплакаха се локалните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР