След излизането на фърмуера 1.89.60 руските потребители масово започнаха да

...
След излизането на фърмуера 1.89.60 руските потребители масово започнаха да
Коментари Харесай

Твърде подло: руският „Сбер“ силно влоши качеството на изображенията във вече закупените телевизори

След излизането на фърмуера 1.89.60 съветските консуматори всеобщо започнаха да се оплакват от намаляването на разграничителната дарба на бюджетните тв приемници. Според тях се е влошил освен интерфейсът на екрана, само че и цялото изображение. В последна сметка е станало по този начин, че тези, които са си купили тв приемник на една цена, след известно време са получили неговата по-евтина версия. Най-вече тъй като резолюцията на картината е била понижена от 1080p на 720p. Това в действителност е подло.

Този жанр известия могат да се видят най-вече в формалния Telegram канал на SberDevices support. Те започнаха да се появяват с излизането на фърмуера 1.89.60. Поддръжката твърди потребителите, че понижаването е засегнало единствено интерфейсните детайли. Но това се оказа напълно погрешно.

Когато обаче съветските медии направиха публично питане, се оказа, че резолюцията на картината в действителност е била понижена, без да бъдат предизвестени потребителите. По този метод разработчиците са определили по-различен приоритет във връзка с качеството на изображението и продуктивността на софтуера. Причината е, че хардуерът в тв приемниците е слаб и не е в положение да поддържа работата на всичко едновременно на нужното равнище.

Според юристите пострадалите могат да се извърнат към съда с групов правосъден иск. Всичко е напълно ясно – тв приемникът е станал доста по-лош, в сравнение с когато са го купили. Неговото качество към този момент не подхожда на парите, дадени за него, още повече, че това е е станало без съобщение и без единодушието на потребителите.

Но има проблем. Според законите на РФ, би трябвало да се показа експертиза, която да потвърди утежняването на картината.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР