След изгонването на руските дипломати от страната ни говорителката на

...
След изгонването на руските дипломати от страната ни говорителката на
Коментари Харесай

Направо изби рибата: Не сте виждали Мария Захарова по този начин! 

След изгонването на съветските дипломати от страната ни говорителката на съветското външно министерство публикува в телеграм необичайно видео, на което отхапва две ягоди. На декор тече известната съветска ария " Калинка моя ".

Някои даже взеха решение, че това е някакво скрито обръщение към България.

След отпътуването на отзованите съветски дипломати от София пред телевизионния канал " Россия 1 " представителят на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява невъзможността, у нас да продължи да работи посолството на Федерацията.

По-късно говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова предизвести, че Русия може да предприеме ответни ограничения против Европейския съюз поради поддръжката му за решението на българските управляващи да изгонят 70 съветски дипломати.

" Безразсъдната поддръжка за антируските действия от страна на обособени страни членки на ЕС прави целия съюз виновен за последствията от тях ", декларира Захарова в коментар, публикуван в понеделник. Това се отнася в това число и за реципрочни дейности от страна на Русия.

" Политизираното решение на София за безпричинно понижаване на нашия личен състав в България сигурно няма да остане без реакция в двустранните връзки ", твърди още веднъж говорителката, повтаряйки тезата на външния министър Сергей Лавров от по-рано, че решението си България не е взела независимо, а под диктата на Съединени американски щати.

" Европейската работа за външна активност би трябвало да разбере, че безразсъдната поддръжка за антируски дейности от страна на обособени страни членки прави целия Европейски съюз виновен за последствията от тях, в това число във връзка с реципрочни ограничения от наша страна ", сподели дипломатът, разяснявайки неотдавнашното изказване на представителя на Европейската работа за външна политика в поддръжка на решението на България да изгони 70 членове на съветската дипломатическа задача.

Припомняме, че вчера говорителят на съветското външно Мария Захарова също обеща ответни ограничения, както направи преди този момент и заместник-министър Александър Грушко заяви, че в случай че България не преразгледа решението за експулсиране на съветски дипломати, Москва ще повдигне въпроса за опазване на дипломатическото наличие.

Вчера от летището в София излетяха два самолета с 70-те обявени за личност нон града представители на съветската дипломатическа задача. Това се случва откакто бяха обявени за нежелани от държавното управление на Кирил Петков. Последва ултиматум на посланика на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова с краен период 12 часа в петък. След това Митрофанова съобщи, че ще сложи въпроса в Москва за закриване на цялата мисия у нас, което на процедура значи спиране на дипломатическите връзки с България.

Странното видео може да видите тук:

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР