След изборите миналата седмица Зелените имат реалната възможност да се

...
След изборите миналата седмица Зелените имат реалната възможност да се
Коментари Харесай

Политическата обстановка в Австрия и Германия остава напрегната след евровота

След изборите предходната седмица " Зелените " имат действителната опция да се трансфорат в решителен фактор за бъдещата ръководеща коалиция в Европа. Именно тази партия завоюва вота в Германия. Пред камерата на Българска национална телевизия спечелилите във Федералната република оповестиха, че не са решили дали ще поддържат Манфред Вебер за ръководител на Европейската комисия.

В същото време в Австрия, поради абсурда " Ибисагейт " от предходната седмица, канцлерът Себастиян Курц и неговото държавно управление бяха отстранени от власт след избор на съмнение в Народното събрание.

Повече детайлности за картината в двете страни вижте от директното включване на кореспондента ни Мария Стоянова.

Провалът за австрийския канцлер Себастиан Курц след вота на съмнение беше предупреден за политическите му съперници.

Още преди година и половина, когато зае поста, Курц имаше сметки за почистване с опозицията. Преди да стане канцлер, той смъкна едно друго държавно управление, в което беше външен министър, само че ръководещи бяха точно социалдемократите.
 Канцлерът на Австрия беше свален от власт Канцлерът на Австрия беше свален от власт
Австрийският канцлер и държавното управление му бяха отстранени от власт след избор на съмнение в Народното събрание. Той е резултат от аферата със скандалното видео...

Не по-малко напрегната е и политическата конюнктура в Германия, където " Зелените " са единствените спечелили на евроизборите. Сега при изключителни парламентарни избори те са в положение даже да договарят за канцлерския пост.

От партията обявиха, че ще беседват с всички останали обединения, остава обаче открит въпросът дали ще поддържат кандидатурата на Манфред Вебер за поста ръководител на Европейската комисия.
 В Германия договарянията за нови обединения в Европарламента започнаха В Германия договарянията за нови обединения в Европарламента започнаха
В особено изявление за "По света и у нас " водачът на "Алтернатива за Германия " Йорг Мойтен протегна ръка към евродепутатите от Вътрешна македонска революционна организация да се включат в само че...
Още по тематиката ЕВРОИЗБОРИ 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР