След избора на председател на Столичния общински съвет, назряха нови

...
След избора на председател на Столичния общински съвет, назряха нови
Коментари Харесай

Нови скандали в СОС – гледат отново избора за зам.-председатели

След избора на ръководител на Столичния общински съвет, назряха нови кавги в локалната власт. На идното съвещание в четвъртък се чака да бъде разисквано наново предлагането за избор на заместник-председатели на СОС, върнато със заповед на регионалния шеф на София Вяра Тодева.

Тодева съобщи, че не е спазена процедурата по привикване на съвещание за избор на заместник-председатели на СОС и за образуване на състав на непрекъснатите комисии. Така бе върнат изборът на зам.-председатели на Столичния общински съвет. Според Тодева, са позволени основни процедурни нарушавания и тези решения надлежно ще би трябвало да бъдат прегласувани. Според регионалния шеф, общинските съветници са имали време от три месеца да създадат процедурата законосъобразна.

Докато съм регионален шеф ще връщам всяко незаконосъобразно решение, без значение от болшинството, което го е взело, уверена е Тодева. На това общинските съветници от ГЕРБ дадоха отговор с искане на оставката на регионалния шеф.

Георги Георгиев от ГЕРБ съобщи, че регионалният шеф работи като политкомисар. Той дефинира проблема с върнатото решение за разпределението на непрекъснатите комисии от страна на Вяра Тодева като " напълно политически ". Георгиев е безапелационен, че правилникът е спазен. Той напомни, че Демократична България, Политическа партия и " Спаси София " имат цялата власт в града – кмет, ръководител на Общинския съвет и 20 от 24-ма районни кметове, с 34% от гласовете. Той съобщи, че посредством връщането от регионалния шеф на решението се упражнява напън, с цел да може да получат още председателски места в комисиите. " Това е битка за власт ", безапелационен е той. Според него е налице " политически рекет ".

И още на идното съвещание на СОС ще се прегледа отчет за установяване на представител на Столичния общински съвет в Общото заседание на Националното съдружие на общините, както и отчет за установяване на представители в Областния съвет за развиване на област София.

Като изключителна точка е включен отчет за присъединяване на районните администрации на Столична община като водещи сътрудници по планове за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – стадий II “, с вносител кметът на София Васил Терзиев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР