След Ивановден ще започнат проблемите. Ще има натиск върху личните

...
След Ивановден ще започнат проблемите. Ще има натиск върху личните
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Февруари ще е месецът на Омикрон

" След Ивановден ще стартират проблемите. Ще има напън върху персоналните лекари. Февруари ще е е месецът на Омикрон ". Това предвижда в " Твоят ден " по NOVA NEWS математикът проф. Николай Витанов.

Според него 10 000 инфектирани с ковид дневно е оптимистичен вид. Проф. Витанов счита, че в края на идната вълна - евентуално през март, ще има 1 милион инфектирани у нас и 33 500 смъртни случая. Математикът счита, че е оптимистично да се позволява, че броят за заболелите и умрелите да е по-нисък.

" От 15-20 януари Омикрон ще стане доминантен. Броят на случаите ще стартира да пораства, а вълната ще завърши в края на март ", безапелационен е той.

Според него ръководещите би трябвало да гледат какво се случва с хората на първа линия, да вършат заключения и да подхващат ограничения.

Проф. Витанов има вяра, че смъртността в България последователно ще пада. Той даде обещание да даде точни калкулации по отношение на развиването на пандемията след 15 януари.

" Задължителна би трябвало да бъде имунизацията против COVID-19 за някои браншове - опазване на здравето, администрация, държавни институции - те би трябвало да дават образец ", счита проф. Момеков, ръководител на Българското научно сдружение по фармация. Според него новата власт би трябвало да приложи ограничения, които българите да са подготвени да съблюдават, тъй като те избавят човешки живот.

" Омикрон се популяризира доста бързо. Противодействието е ясно - имунизация, ограничения, отдалеченост. Маската не дава доста огромни преимущества, само че в дребни пространства е наложителна. Важно е и дистанцията сред хората ", добави той.

Проф. Георги Момеков е срещу стопански тласъци за имунизация, защото хората сами би трябвало да стигнат до разбирането за предотвратяване на себе си и близките. Главното съгласно него е по-рядко да се стига до хоспитализация, с цел да не се натоварва болничната система.
Свързани вести Коронавирусът: 1356 са новите случаи, настанените в болница се усилват Доказано: Ако си боледувал от Омикрон, няма да хванеш различен вид на COVID-19 Тревога! Починаха двама с Омикрон Проф. Ива Христова обезпокоително: Омикрон заразява деца под 15 години Първите българи с Омикрон имат необикновени признаци, вижте ги
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР