След Иван + Хейли 23“, нов случай на туристически вандализъм

...
След Иван + Хейли 23“, нов случай на туристически вандализъм
Коментари Харесай

Не сме само ние! Шведска туристка издълба името си на Колизеума

След „ Иван + Хейли 23 “, нов случай на туристически вандализъм в Рим. Шведска туристка издълба името си на стената на Колизеума в Рим. Видео беше публикувано от организация „ Анса “.
Прочетете още
Новият случай е по-малко от месец след предходния.

Италианската полиция проверява случилото се. На клипа се вижда 17-годишното момиче, което издълбава буквата N на стената на историческия монумент. Тя е снимана от локален гид, който е докладвал за случилото се в полицията.

Момичето и родителите ѝ са отведени в централата на полицията за разпит. Възможно е да ѝ бъде наложена санкция от 15 000 евро и пет години затвор.

Новите санкции и ограничения са част от програмата на италианското държавно управление за справяне с вандализма на историческите монументи. През април бяха признати новите ограничения, съгласно които санкцията може да стартира от 10 000 до 60 000 евро.

„ Атаките върху културни и артистични паметници водят до стопански загуби за всички. Който ги прави, би трябвало да понесе своята финансова отговорност “, разяснява тогава министърът на културата Дженаро Санджулиано.

Новият случай идва седмици откакто английски екскурзиант, който след това се оказа българин, издълба името си и това на приятелката си върху стените на Колизеума. Иван Димитров написа писмо до кмета на Рим с опрощение, в което изяснява, че нямал визия какъв брой остарял е паметникът и какво е историческото му значенеи.

„ Каква е тази нелепост? Какво сюрреалистично писмо? Какво е равнището на обучение на този човек, че да не знае цената на Колизеума? “, възмути се член на градския съвет на Рим.

Nuovo sfregio al Colosseo, una turista svizzera incide le sue iniziali: rischia il carcere e una maximulta. E` stata filmata da una guida e denunciata
— Agenzia ANSA (@Agenzia_Ansa)
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР