След инцидента с прекратяването на договора за изграждане на подводници

...
След инцидента с прекратяването на договора за изграждане на подводници
Коментари Харесай

Експерти предричат сензационен съюз между Франция и Русия

След случая с прекратяването на контракта за създаване на подводници от Австралия, може да се приказва освен за преразпределение на сферите на въздействие в света, само че и за смяна в цялата международна политика, пишат западни медии.

След този скандал Франция ще бъде принудена да се приближи до нови сътрудници, като преразгледа отношението си към редица основни въпроси, в това число спора в Донбас, съобщи военният специалист Александър Артамонов.

„ Настъпващата в този момент рецесия в блока на НАТО свидетелства освен за преразпределението на сферите на въздействие, само че и за преразглеждането на цялата международна политика ", сподели той.

" Това е знак и доказателство за възраждането на англосферата “, уверен е Артамонов.

Той означи, че английският министър председател Борис Джонсън преди към година и половина е поръчал на MI6, английското разузнаване, обстоен разбор на обстановката в света, както и план на идея къде и по какъв начин страната би трябвало да се нарежда в новия свят, написа blitz.bg.

„ Естествено, това беше обвързвано с Брекзит. В резултат на това се роди нова идея за визията на света, освен от страната на Англия, само че и на англосаксонските страни като цяло ", изясни специалистът.

" И в този момент приказваме за срутва на общата политика на НАТО и прехода към нова епоха в връзките сред Запада и Изтока. Това и единствено това диктува и удостоверява денонсирането на този грамаден контракт, който трябваше да продължи 50 години сред Франция и Австралия “, сподели Артамонов.

Експертът означи, че самият факт на придобиване на нуклеарни подводници трансформира статута на Австралия, която се трансформира от неядрена страна в районна мощ, стремяща се към нуклеарен статут.

„ Франция беше унизена в тази обстановка. Тя искаше да достави най -новите технологии - класът подводници, който Франция възнамеряваше да достави, не съществува в света. Те даже надминават съветския дизайн ", изясни той.

" Това е SMX 31, електрическа, а не нуклеарна подводница, която може да остане под вода 40 дни, без да изплува на повърхността. Той също е биомикричен - повтаря формата на морските бозайници ", сподели още Артамонов.

" Но австралийците се отхвърлиха от контракта, оставяйки Франция в същото състояние, в което Русия беше преди няколко години ", продължи той.

" Тогава Париж, администрацията на някогашния президент Оланд, денонсира контракта с Русия за доставка на два хеликоптерни превозвача “, напомни Александър Артамонов.

Той обърна внимание на оценката на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова в тази връзка, която „ ясно подсети на Париж, че ножът в гърба на Франция е доста сходен на ножа, с който Франция заби нож в гърба на Русия едно време. "

„ Сега, както чакат редица френски политици и геостратеги, анализатори в региона на интернационалните връзки, ще има подсилване на алианса по оста Москва-Берлин-Париж ", счита той.

" По-специално, тази позиция се споделя от Жан-Мишел Бернуше, който беше един от наблюдаващите на нашите избори, както и от огромен политик, изказващ се от партията Национален съюз, евродепутатът Ерве Жувен “, сподели Артамонов.

Според него френските специалисти плануват, че в новия съюз самодейността ще отиде от Москва до Берлин, към който ще се причисли и Париж.

„ Сега той не може да играе друга роля. Неговите сътрудници от НАТО предадоха ползите на Париж, тъй че Франция може единствено да се причисли към осъществяването на плана за Голяма Евразия, която съгласно проекта на дьо Гол би трябвало да се разпростре от Лисабон до Владивосток. Дьо Гол сподели - до Урал, само че в този момент французите прецизират: до Владивосток ", твърди Артамонов.

" И затова спорът в Донбас на Франция става недоходоносен като фактор, дестабилизиращ това пространство ", продължава той.

" По -скоро към този момент не г -н Макрон, само че новата администрация, която ще бъде образувана след президентските избори през 2022 година във Франция, ще заеме друга, евентуално радикално противоположна позиция, по отношение на тази, която понастоящем се държи от администрацията на Еманюел Макрон ", счита военният специалист.

Настоящото френско управление, съгласно Александър Артамонов, се държи разрушително по отношение на Русия.

„ Нека ви припомня, че през 2020 година на ревюто „ Сатори-2020 “близо до Париж френският общоприет щаб направи изказване, че Франция би трябвало да се приготви за огромен спор с нуклеарна страна с цялостна гама от типичен типове оръжия ", напомни той.
" Както се споделя, намерете слон и разберете за кого става дума. Това е неприятна логичност на дрънчене на саби и очевидно е ориентирана към Русия и Китай ", продължи специалистът.

" Поради променените условия и новите връзки с англосаксонския блок, Франция явно ще се сложи на оста Русия-Китай в обозримото бъдеще. Естествено, с присъединяване на Германия. ", счита той.

" Това е извънредно забавно. Така че може да се чака, че Париж ще промени отношението си към заселването в Донбас и ще се опита да повлияе и на Украйна “, заключи Артамонов.

Промените по този въпрос, съгласно неговите прогнози, могат да бъдат видяни в близко бъдеще - безусловно в границите на една година.
Междувременно към този момент няма съглашение сред страните от Нормандската четворка по отношение на уреждането на спора в Донбас.

Според медия, базирайки се на източник в съветската делегация след видеоконференцията от 17 септември на политически съветници и представители на външното министерство, свикването на идната среща на върха на четворката в обозримо бъдеще наподобява проблематично.

Основният спор, както сподели събеседникът на изданието, провокира въпроса за разбирането на „ целевия резултат от възможни договаряния “.
За европейските сили и Украйна този резултат е самото осъществяване на срещата на върха, до момента в който съветската страна упорства за нуждата Украйна да извърши отговорностите си вследствие на предходни срещи или да подсигурява продуктивността на новата среща.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР