След храненето, физическата активност и психичното здраве, сънят е четвъртият

...
След храненето, физическата активност и психичното здраве, сънят е четвъртият
Коментари Харесай

Спането на лявата страна е полезно за здравето: 6 основни ползи

След храненето, физическата интензивност и психологичното здраве, сънят е четвъртият дирек на отличното здраве. А спането на лявата страна се смята за най-полезно за здравето.

Въпросите, свързани със съня, постоянно са будили любознанието на експертите, тъй като почивката е ключът към здравословния метод на живот. С оглед на проблемите, свързани със съня, в това число безсънието, учените са съставили лист със препоръки, като отвод от потребление на смарт телефони и таблети 1,5 часа преди лягане, въвеждане на вечерна рутина, закупуване на първокласен матрак и други. И също по този начин потвърдиха, че спането на лявата страна е най-полезно. За това пише Vogue Italia.

Али Рамадан, билкар и специалист по холистична медицина, предизвиква една доста елементарна техника: спането на лявата страна е доста по-добро за тялото, изключително за храносмилането и хъркането. Експертът е безапелационен: спането на лявата страна е най-хубавата поза за усъвършенстване на съня и носи големи изгоди за организма.



Ето какви са изгодите от спането на лявата страна:

Подобрен лимфен дренаж: Позицията на лявата страна усъвършенства циркулацията на лимфната течност, като оказва помощ за отстраняването на токсините от тялото.

По-добро храносмилане: Гравитацията улеснява придвижването на храната от стомаха в тънките вътрешности от лявата страна, като предизвиква положителното храносмилане и хармоничното действие на стомашно-чревния тракт.



Снимка: Pixabay

Облекчаване на киселини: Ако страдате от чести киселини или гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ), спането на лявата страна може да облекчи тези неразположения. В това състояние стомахът се намира под хранопровода, което понижава риска от рефлукс на стомашен сок в хранопровода.

Подобряване на кръвообращението: Спането на лявата страна може да усъвършенства кръвообращението посредством понижаване на натиска върху жизненоважни органи като сърцето, бъбреците и черния дроб. Следователно тази поза е идеална за хора с отслабено сърдечно-съдово здраве.



Снимка: Freepik

Намалява хъркането: Спането на лявата страна може да помогне за облекчение на проблемите с хъркането или сънната апнея, като поддържа дихателните пътища отворени и понижава риска от задръстване. В резултат на това хъркането се появява по-рядко и дишането по време на сън се усъвършенства.

Повишен комфорт по време на бременност: Бременните дами постоянно се поучават да спят на лявата си страна, тъй като това усъвършенства кръвоснабдяването на плода и матката и по-специално понижава натиска върху черния дроб.

И по този начин, спането на лявата страна е табиет, който носи редица изгоди за тялото и е много елементарно да се включи в режима ви на сън.

Струва си да се означи, че спането по тил също е потребно за вашето здраве, защото оказва помощ за подравняването на гръбначния дирек и предизвиква положителното дишане.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР