След хакерската атака срещу Български пощи стотици компютри са напълно

...
След хакерската атака срещу Български пощи стотици компютри са напълно
Коментари Харесай

Стотици компютри не работят след кибератаката срещу Български пощи

След хакерската офанзива против Български пощи стотици компютри са изцяло негодни, данните са изгубени и няма по какъв начин да се възвърне изчезналата информация , оповестява Нова телевизия. Това съобщи вицепремиерът Калина Константинова.

По време на чуването в комисия стана ясно, че са компрометирани и аварийните системи. Те са съхранявали копия на осведомителните системи. А уверението е, че макар пробива, нито един пенсионер няма да остане без пенсия .

Константинова не се ангажира със период по кое време ще бъдат изцяло възобновени всички услуги.

" Има едни над 300 компютъра, които не могат да се преинсталират и не могат да се употребяват. Процесът по възобновяване върви на максималнаскорост. Мислим и от кое място да намерим подаяние на компютри. В 300 станции не могат да тръгнат услугите ", добави тя.

" Новото управление разпореди инспекция. Ангажимент е, в случай че има отговорни, да бъдат осъдени " , сподели и шефът на " Български пощи " Богдан Теофанидис.
 Хакери нападнаха Български пощи
Хакери нападнаха Български пощи

Въпреки хакерската офанзива няма да има спиране в изплащането на пенсии, обществени помощи и еднократните Великденски добавки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР