След голямата жега вчера, днес ще е малко по-поносимо, температурите

...
След голямата жега вчера, днес ще е малко по-поносимо, температурите
Коментари Харесай

След адската жега идват бури и градушки

След огромната горещина през вчерашния ден, през днешния ден ще е малко по-поносимо, температурите ще се намалят и ще са най-вече от 32 до 37 градуса.

През по-голямата част от деня ще е най-вече слънчево, само че по здрач и през нощта против понеделник в Северозападна България ще стартира смяна на времето. Очакват се гръмотевични стихии, интензивни превалявания и градушки. Затова в шест области от Северозападна България е разгласен жълт код. Очакваните количества дъжд са до 25 литра на квадратен метър, а на изолирани места - и до 50 литра. Предупреждението е в действие за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка и София област.

Жълт код, само че за високи температури - сред 35 и 38 градуса, е разгласен в 17 области от страната. Предупреждението е в действие за областите Плевенска, Ловешка, Габровка, Великотърновска, Русенска, Търговщка, Разградска, Силистренска, Ямболска, Сливенска, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска, Смолянска, Пловдивска, Пазарджишка и Благоевградска.

Няма предизвестия за рискови феномени за областите Добричка, Варненска, Шуменска, Бургаска, Пернишка, Кюстендилска, както и за София-град.

В понеделник преваляванията и захлаждането ще продължат и температурите към този момент ще са към 25 градуса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР