След години на разговори за регулиране на изкуствения интелект, председателят

...
След години на разговори за регулиране на изкуствения интелект, председателят
Коментари Харесай

Фон дер Лайен вижда позитиви в изкуствения интелект


След години на диалози за контролиране на изкуствения разсъдък, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен във вторник повтори, че технологията също по този начин дава опция , написа " Политико ".

По време на специфичното си послание към Световното икономическо бъдеще (WEF) в Давос, Швейцария, ръководителят на Комисията нарисува удивително перспективно софтуерно бъдеще. Изкуственият разсъдък (ИИ/AI) и неговите " неподходящи резултати " са включени в листата с дълготрайни опасности в годишния отчет за световните опасности на WEF, оповестен предходната седмица.

" Изкуственият разсъдък също е доста значима опция, в случай че се употребява по виновен метод ", сподели Фон дер Лайен, наричайки себе си " софтуерен оптимист ".

Нейната имитация стремеше да насочи вниманието към предложение на Комисията, което има за цел да сдвои европейски започващи AI компании с изчислителния потенциал на суперкомпютрите на континента.

Тя също по този начин акцентира конкурентното преимущество на блока в индустриалните данни. По време на този мандат Европейски Съюз одобри законопроект за поощряване на потока от машинно генерирани данни.

" Можем да обучим изкуствен интелект на данни с ненадминато качество и желаеме да влагаме в това и ето за какво ще предоставим на европейски започващи компании и дребни и междинни предприятия достъп до нашите лични суперкомпютри от международна класа ", Каза фон дер Лайен, сравнявайки предлагането на Европейски Съюз с това, което " Microsoft прави за ChatGPT, като му предоставя собствените си суперкомпютри ".

Все отново достъпът до тези суперкомпютри няма да бъде без условия, сподели Илиана Иванова, комисар по нововъведенията на блока, в изявление от Давос в понеделник вечерта.

" Приносът на изкуствения разсъдък и суперкомпютрите за повишение на " продуктивността и успеваемостта " е доста явен ", сподели Иванова. Но тя добави, че е належащо " да се прегледат етичните аспекти " на сходни " планове ".
 Африка и изкуственият разсъдък - основни тематики за италианското председателство на Г-7
Африка и изкуственият разсъдък - основни тематики за италианското председателство на Г-7

В началото на януари Италия пое ротационното председателство на Г-7
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР