След Германия и Румъния, и търговците в Белгия взимат мерки

...
След Германия и Румъния, и търговците в Белгия взимат мерки
Коментари Харесай

И в Белгия с лимит за купуването на олио и брашно

След Германия и Румъния, и търговците в Белгия взимат ограничения против презапасяването със артикули от първа нужда, заяви БТВ. Две от най-големите вериги за хранителни артикули в Белгия са въвели ограничавания в броя на пакетите с брашно и бутилките с олио, които клиентите могат да купят.

„ Няма дефицит на артикули, само че хората се презапасяват поради войната в Украйна “, разясняват търговците. Ограниченията за клиентите най-често са до две бутилки олио и по два пакета брашно на човек. Някои супермаркети са въвели ограничавания за пазаруването на консерви и тоалетна хартия. Според търговците тези количества са задоволителни, с цел да задоволят потребностите на едно обикновено по величина домакинство.

Паника за артикули от първа нужда обхвана редица европейски страни. Българи от немския град Васербург, да вземем за пример, споделят, че в магазините не се пазари истерично, само че олиото е изчезнало от рафтовете, въпреки цената му да е 1.79 евро за литър. В комерсиалните вериги има зехтин, само че доставки на олио няма.

В прилежаща Румъния също има опашки пред магазините. Хората се редят за артикули от първа нужда, като цените на слънчогледовото олио порастват с всеки минал ден. Най-евтиното е към 2 евро, а производителите споделят, че цените ще се повишават още. В Сърбия в магазините се предлага единствено скъпо олио.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР