След Емил Костадинов и Академик (София) спря вписването на Димитър

...
След Емил Костадинов и Академик (София) спря вписването на Димитър
Коментари Харесай

И клуб спря вписването на Бербатов като президент на БФС

След Емил Костадинов и Академик (София) спря вписването на Димитър Бербатов за президент на БФС. " Студентите " са подали искова молба до съда за анулация на всички решения от конгреса, който беше извършен на 18 март 2022 година и на него участваха два професионални и 74 аматьорски клуба.

На 30 март 2022 година Софийски градски съд удовлетворява молбата на Академик.

От съда акцентират следното по този въпрос:

" Разпоредбата на член 19, алинея 6 от ЗТРРЮЛНЦ регламентира, че регистърното произвеждане се стопира въз основа на акт на съда на съображение член 536 от Граждански процесуален кодекс или при плануваните в Търговски закон случаи. Спиране на регистърното произвеждане се постановява при съществуване на висящо все още на изговаряне на съда такова производствопред Агенцията по вписванията - Търговски указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел, и формирано пред съда дело, което да е към момента висящо все още на изговаряне по настояването за прекъсване и което да има за предмет противоречиво правно отношение, решението на което ще има значение за издаване на охранителния акт от длъжностно лице по регистрацията при Агенция по вписванията.

След служебно осъществената информация в Търговския указател по партидата на Сдружение " Български футболен съюз " се открива, че е подадено заявление А15 за регистриране на промени. Към момента на постановяване на актуалното определение, регистърното произвеждане е висящо, т.е. в тази ситуация е налице първата причина по настояването.

От показаните писмени доказателства и данните по делото се открива, че с приложената от молителя искова молба е предявен иск с правно съображение член 25, алинея 6 от ЗЮЛНЦ от Академик срещу БФС.

При служебно осъществена информация в електронната деловодна система на Софийски градски съд се открива, че показаната искова молба е входирана за формиране на комерсиално дело. С оглед на това в тази ситуация е налице втората причина за постановяване на прекъсването - провесен спор, който е обуславящ във връзка с декларираното в регистърното произвеждане.

Съгласно член 536, ал.1, т.1 от Граждански процесуален кодекс, охранителното произвеждане се стопира, когато има дело по отношение на правно отношение, което е изискване за издаване на претенции акт или е предмет на определяне на този акт. Охранителното произвеждане е несъмнено и има за предмет на осъществяване на дейности, засягащи само правна сфера на молитля. Наличието на правосъден спор по отношение на правно отношение, което е изискване за издаване на акта, визира предпоставките за по-нататъшно протичане на производството ".

Определението може да се апелира пред Софийски апелативен съд.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР