След двегодишно прекъсване заради Covid пандемията Национална програма „Детско здраве

...
След двегодишно прекъсване заради Covid пандемията Национална програма „Детско здраве
Коментари Харесай

Възобновена е Националната програма Детско здраве - Пирогов



След двегодишно спиране поради Covid пандемията Национална стратегия „ Детско здраве - Пирогов “ възвърне своята работа. До 14.30 часа през днешния ден висококвалифицирани експерти по плана провеждат безвъзмездни прегледи в болница " Пирогов ". В деветото издание на програмата взимат присъединяване лекари по специалности: детска урология, Уши нос гърло, очни заболявания, детска хирургия, детска ортопедия и травматология, детска кардиология, детска неврохирургия, образна диагностика, осведоми БНР.

Предварително са се записали 157 пациенти, само че десетки други се възползваха от опцията за безвъзмездни прегледи от висококвалифицирани експерти. Един от основателите на програмата доктор Асен Меджидиев, шеф на отделението " Уши, нос, гърло " в " Пирогов " изясни:

" Идеята на тези профилактични прегледи е - един път да помогнем на дечицата с по-ранно диагностициране на ранни случаи, да помогнем на родителите, защото ги прави в дни, в които те са свободни - децата не са на учебно заведение, родителите не са на работа, само че да помогнем и на общопрактикуващите лекари, на падиатрите в диагностицирането на тези болести. Чрез тази стратегия ние отваряме врата на родителите за директен достъп до високоспециализирани проучвания и съвещания ".

Родителите са удовлетворени от грижите, положени за децата им:

" Ние сме идвали тук и преди, по незабавни случаи и считам, че са положителни експертите. Така че една спомагателна съвещания не е безполезна и щепомогне сигурно ".

" Много сме удовлетворени. Беше съвършено. И книга му подариха, за 1 юни и до момента в който чакахме, я прочете ".

Програмата не работи единствено в столицата. Следващите изнесени прегледи са на 2 юли в Кърджали, по-късно програмата ще бъде в Кюстендил и Шумен

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР