След две сериозни аварии при тестовете и няколко дни закъснение

...
След две сериозни аварии при тестовете и няколко дни закъснение
Коментари Харесай

Вода от „Белмекен“ потече в Перник

След две съществени повреди при тестванията и няколко дни забавяне от авансово оповестения период, струващият към 20 млн. лв. спешен тръбопровод за Перник към този момент действа. Съоръжението, което доставя вода от язовир „ Белмекен “ за поставения на режим миньорски град, беше персонално инспектирано от премиера Бойко Борисов.

На днешното държавно съвещание Министерският съвет даде единодушие „ Софийска вода “ АД да дава водни количества на „ Водоснабдяване и канализация “ ООД – Перник за обезпечаване водоснабдяването на град Перник и прилежащите обитаеми места.



Решението дава опция за период от шест месеца водното сдружение да получава вода от новоизградения спешен тръбопровод.

На откриването кметът Станислав Владимиров уточни, че перничани ще имат вода от 6 ч. сутринта до 22 ч. вечерта. „ Ако по този начин върви времето и „ Белмекен “ е цялостен, мислете и за махане на режима “, посъветва го министър-председателят.

По време на към този момент обичайна обиколка с джипа на НСО Борисов и Владимиров разясниха и идните поправки на водопроводната мрежа на Перник, която има рекордни загуби. Работата ще стартира от кв. „ Църква “ и ще продължи в „ Изток “ и центъра на града.

Борисов разяснява и обтегнатите връзки сред пернишкия кмет и екоминистъра Емил Димитров – Ревизоро. Владимиров заплаши със съд своя съгражданин поради „ нелепи внушения “ и „ лични нападки “, до момента в който се изграждаше водопроводът от София.
Нова повреда на водопровода за Перник По информация на министерство на стопанската система са аварирали три връзки по трасето
„ Министърът на околната среда беше доста енергичен, знаеш, че постоянно съм бил за мир и съгласие. Най-добре да седнете – по една ракия в този момент, и за дезинфекция… Днес индивидът извади позволение, подписа, той внесе точката “, живописно разказа новото развиване на сюжета Борисов.

На спонтанната гала по откриването министър председателят с обсег завъртя кранчето на особено инсталирана чешма на мястото, където водопроводът се свързва с мрежата на ВиК-Перник: „ Нека да тече, да не кажат… “. След отдръпването на Борисов пернишкият кмет деликатно спря водата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР