След две седмици на бурни дебати законопроектът за ваксинационния сертификат

...
След две седмици на бурни дебати законопроектът за ваксинационния сертификат
Коментари Харесай

Ковид ваксина за нормален живот - последен шанс за Франция да премисли

След две седмици на бурни диспути законопроектът за имунизационния документ във Франция бе признат в неделя с 215 гласа " за ", 58 " срещу " и 7 " въздържал се ". Депутатите от левицата, които гласоподаваха срещу обаче, пуснаха две разнообразни тъжби до Конституционния съвет (еквивалент на Конституционния съд в България), които ще отсрочат обнародването на закона с няколко дни.

Френското държавно управление се надяваше използването на имунизационния пропуск да стартира още на 15 януари, само че в този момент поради двете тъжби тази дата ще бъде изместена евентуално с няколко дни. Новият документ ще се изисква за достъп до заведения за хранене, развлекателни действия, огромни спортни събития, панаири и други събития, както и за междурегионалния публичен превоз. Освен това за достъп до здравни услуги и лечебни заведения към този момент няма да е задоволителен негативният тест за ковид .
Учителите във Франция на митинг поради безредните ковид-мерки
Учителите във Франция излязоха на митинг, тъй като съгласно тях държавното управление не е съумяло да одобри съгласувана политика за ръководство на...
Прочети повече
Новият пропуск ще се ползва за всички над 16-годишна възраст. Младежите от 12 до 15 години, за които е нужно единодушие на родител, остават длъжни да показват настоящия сега здравен пропуск.

Ще стане ли в последна сметка?

Правителството упорства противоречивият законопроект за налагане в страната на пропуск за имунизация да влезе в действие допустимо най-скоро поради следващата вълна на Covid-19. Само че двете импортирани тъжби, целящи да се подсигурява зачитането на " главните свободи " на жителите, ще забавят този развой.

Вчера (16 януари) депутатите обстойно и нашироко обсъждаха за следващ път опцията за инспекция на самоличността на притежателя на пропуск от страна на заведенията за хранене и другите заведения за хранене и развлечения, при положение на подозрение – една мярка, която към този момент бе анулирана от Сената. Този надзор е " юридически доста нерешителен ", " неефикасен " и в реалност няма да се практикува, на вятъра твърдеше Гийом Лариве от републиканската партия, написа Le Figaro. Лидерът на комунистите Андре Шасен назова в прав текст пропуща за имунизация " ненужен ", тъй като не предотвратява заразяването с вируса.
Макрон непосредствено се закани на неимунизираните против ковид във Франция
Френският президент Еманюел Макрон предизвести хората във Франция, които към момента не са имунизирани против ковид, че ще им сътвори...
Прочети повече
Въпреки това десните депутати считат законопроекта за " като цяло потребен " и нямаха възражения.

По самодейност на депутата от La France insoumise Уго Берналисис, който събра нужния брой гласове – 60, Конституционният съвет бе сезиран, с цел да бъде тествано дали законопроектът не нарушава френската конституция. " Това е положителната вест за деня ", съобщи Берналисис през вчерашния ден след края на парламентарната сесия, откакто неговата група единомислещо се опълчи на новия закон. Позицията срещу е, тъй като сътрудниците на Берналисис считат, че законът визира " самостоятелните свободи " и " всекидневието на хората ".

" Струва ми се най-малкото значимо да се ревизира дали всичко това дава отговор на нашите съществени фундаментални правила, на правилата на републиката ", посочи Берналисис.

Френски министър: Всички единствено с ваксина на " Ролан Гарос ", в това число Джокович

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР