След две години епидемия, какво се знае със сигурност?1. Към

...
След две години епидемия, какво се знае със сигурност?1. Към
Коментари Харесай

След две години епидемия, какво се знае със сигурност?

След две години зараза, какво се знае сигурно?

1. Към вируса не се основава дълготраен имунитет нито след преболедуване, нито след ваксина.

2. Естественият имунитет след преболедуване не е по-силен от имунизирането. Повечето инфектирани с по-лекия вид Омикрон са прекарали по-тежкия вид преди година или по-малко от година.

3. Повечето имунизирани изкарват коронавирус по-леко или безсимптомно, или изобщо не се заразяват. Смъртните случаи измежду имунизирани са неведнъж по-малко от неимунизирани, даже при хора на напреднала възраст.

4. Най-успешно се оправят с вируса в Китай, след цялостна карантина (наричана по целия свят локдаун за по-страшно), Япония и други страни със строги ограничения и дисциплинираност при спазването им.

Това са безспорни обстоятелства, които доста хора отхвърлят и спорят по тях. Това не оставя оптимизъм какво ще се случи на земята при една по-смъртоносна зараза, при каквато най-добре ще се оправят жълтата раса.

Какво да чакаме отсега нататък?

1. Надяваме се да се повтори епидемията с Испанския грип, който минава на талази за към две и половина години, както върви и сегашната зараза досега (но в този момент има 4 пъти повече хора за заразяване).

2. Надяваме се да се появят ефикасни противовирусни медикаменти, с изключение на ваксини.

3. Възможно е коронавирусът да мутира в разнообразни варианти като сезонен грип, както се случва и с Испанския грип, грипен вирус А H1N1.

4. Възможно е новите варианти да са не по-малко смъртоносни и да се наложи всеобща имунизация всяка година.

Някой да има други упования, да вземем за пример, че вирусът ще изчезне вдън земя? Впрочем, съгласно някои няма вирус, това е леко грипче, кромид и впрочем.

Иван Бакалов
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР